Skip to content

Pottet avokadopleie

4 de juli de 2021

Er det mulig å dyrke en potteavokado gjennom hele livet? Teoretisk ikke. Husk at den rene arten (Persea Americana) er et tre som kan være minst 8 meter høyt, og som også har en krone så bred at du kan legge deg ved siden av stammen og dermed beskytte deg mot solen i flere timer.

Men vær forsiktig, det er ikke umulig: det er ikke bare et mindre utvalg som passer for containere, men hvis du gir dem en serie med pleie, vil du kunne smake fruktene deres uten problemer. Så La oss se hvordan vi kan ta vare på en potteavokado.

Hvordan ta vare på avokado i en gryte?

Potteavokado må settes i solen

Det er ingen enkel oppgave, men det kan være givende. Og er det at hvis du ikke har en hage eller frukthage der du kan plante den, og likevel gjerne vil ha en, er det første du bør gjøre å se etter dvergvarianten av avokado, for vokse et tre som kan måle 8 meter eller mer i en container er mye mer komplisert enn å ta vare på en som vokser 2 eller 3 meter.

Så det, Du bør vite at denne sorten som når en mindre størrelse er Wurtz avokado, som også kalles Little Cado. Det er en hybrid av varianter fra både Mexico og Guatemala som vokser til maksimalt 3 meter. Den produserer frukt fra mai til september på den nordlige halvkule. Selvfølgelig er det følsomt for frost, så du må beskytte det hvis det er i ditt område.

Problemet er at det fremdeles ikke er veldig kjent. Faktisk er de mest kommersialiserte variantene i Spania:

 • Bacon: det er en hybrid av meksikanske og guatemalanske varianter som når 8-10 meter i høyden. Frukten har en god smak, men verre enn den til Hass. Det er best egnet for steder der det er frost ned til -2 ° C.
 • Hass: det er det mest populære. Innfødt i California kan den være opptil 10 meter høy. Frukten har en grov hud, men den skiller seg lett fra massen. Den motstår svak og punktlig frost på opptil -1,5 ° C. Mer informasjon.
 • Sterk: det er en annen høykulturert hybrid med smakfull frukt, selv om den er følsom for både lave og høye temperaturer.
 • Zutano: veldig lik Hass, men med den verste smaksmassen. Selvfølgelig støtter den bedre temperaturer. Den vokser mellom 7 og 9 meter i høyden.

Uansett, uansett hvilken du velger, sørg for at prøven din er podetVel, på den måten vil det bære frukt uten at du trenger å ha to planter.

Når du har avokado, må du finne den ideelle gryten.

Hvilken gryte og underlag legger jeg i den?

Gryten må være stor nok til at avokadoen kan vokse i minst tre år. Selv om du har til hensikt å holde den i en høyde på for eksempel 3 meter, er det viktig at beholderen du har den i er stor, siden bare på denne måten vil kofferten tykne, og bare på denne måten vil den kunne produsere nye filialer. Av denne grunn, Hvis treet ditt nå er i en krukke med en diameter på 20 centimeter, ville det være ideelt å plante det i en annen som er dobbelt så bred og høy, og som har dreneringshull i bunnen.

Som underlag anbefales det å bruke en som allerede er blandet, for eksempel for urbane hager (til salgs) eller til og med universelt underlag (for salg). Hvis du velger å lage blandingen selv, vil din avokado gjøre det veldig bra hvis du blander 60% svart torv + 30% perlit + 10% orm humus.

Hvor skal man legge avokadoen: i sol eller skygge?

Når den er i en container, er den nest viktigste tingen å gjøre plasser den i et område der den mottar sollys hele dagen. Hvis det ikke er mulig på terrassen eller terrassen din, men det er mye klarhet om dagen uten å måtte slå på noen lamper, kan du også ha den der.

Hvis avokadoen ble satt i total nyanse, ville det ha mange problemer å utvikle seg normalt. Bladene ville falme, og hvis den blomstret, ville den produsere svært få blomster.

Hvordan vanne avokado dyrket i en gryte?

Du må vanne potteavokado ofte

Vanning avokadoen vil være moderat. Det er en plante som ikke tåler tørke, spesielt hvis den er i en gryte, så du må sørge for at underlaget ikke tørker ut, i det minste ikke helt. Så Hell gjerne vann til det renner ut av dreneringshullene 3-4 ganger i uken i den varme årstiden. I løpet av høsten og vinteren, med temperaturfallet som oppstår i disse årstidene, må du vanne mindre.

Bruk regnvann når det er mulig, da det er det beste planter kan motta. Hvis du ikke kan bruke mykt vann i stedet, som har veldig lite kalk og klor.

Når skal du beskjære potteavokado?

Siden det ikke interesserer at den når en stor høyde, er beskjæring en av de viktigste oppgavene som potteavokadoen må gjøre. Så, du må beskjære den på slutten av høsten hvis området ikke registrerer frost eller om vinteren, følger denne trinnvis:

 1. Desinfiser beskjæringen din med vann og oppvaskmiddel, og tørk dem godt når du er ferdig.
 2. Nå må du telle 4-6 par blader, og kutte 2 eller 3 fra hver gren. Med dette vil du stimulere produksjonen av grener nærmere bagasjerommet.
 3. I tilfelle det er en gren som krysser en annen, og / eller som er syk eller ødelagt, må du fjerne den.
 4. Hold kronen avrundet ved hjelp av liten beskjæring eller klemming. Det er viktig at det ikke er en gren som stikker ut for mye, og heller ikke andre som er for korte. For å få en global visjon, ta noen skritt fra den slik at du kan se hva den mangler og hva du skal gjøre.

Hvordan betale det?

Næringsstoffene i substratet går fort tapt, ettersom røttene er konsentrert i et veldig begrenset rom, som er den i potten de okkuperer. Så, må betales om våren og sommeren fra det første åretda dette vil sørge for at du får alt du trenger.

Bruk gjødsel som er flytende, guanoen de selger, i henhold til instruksjonene på beholderen, for selv om det er naturlig, er det så konsentrert at hvis det brukes feil, vil røttene lide skade.

Pottet avokadotransplantasjon

Avokado, selv om den holdes liten ved beskjæring, trenger den før eller senere en større gryte og / eller et nytt underlag. Faktisk, hvert 3., 4. eller 5. år, avhengig av hvor raskt den vokser, ville det ideelle være å transplantere det.

Det gjøres når røttene har okkupert plassen de hadde tilgjengelig, som vanligvis faller sammen når de begynner å dukke opp gjennom dreneringshullene. På dette punktet kan ikke planten vokse mer, så den stagnerer, stopper veksten, og hvis vi ikke gjør noe, vil den ende opp med å svekkes.

Så det, hva du må gjøre når tiden kommer er:

 1. Forbered den nye gryten: fyll den med nytt underlag nesten halvveis, og husk at avokadoen ikke skal være for høy, men ikke for lav i forhold til kanten av beholderen.
 2. Etterpå ble treet forsiktig hentet fra den gamle gryten.
 3. Deretter blir den introdusert i den nye beholderen, og substratet tilsettes.
 4. Til slutt blir den vannet.

Kjøp potteavokado

Du kan få det herfra: