Skip to content

Pottet sitrontrepleie

23 de juli de 2021

Hvis du gleder deg til å ha et frukttre på terrassen eller balkongen din, og du ikke aner hvilken du skal velge, Jeg anbefaler at du får et sitrontre. Ja, ja, selv om den kan vokse opp til 4-5 meter, er den en av de best tilpassede til å bo i containere siden den tåler beskjæring veldig bra.

Med minimal forsiktighet, pottet sitrontreet ditt vil gi nok frukt slik at du kan smake på de ekte naturlige sitronene, det vil si de som er pleidet med omhu.

Hvordan plante et pottet sitrontre?

Sitronblomstring

Å ha et frukttre er noe nesten alle kan gjøre. Men å ta godt vare på det det er viktig at potten er mer eller mindre så bred som den er dyp. Størrelsen vil avhenge av selve treet, da vi ikke kan plante det i en beholder med en diameter på 50 cm hvis det er en veldig ung plante, siden det mest sannsynlig vil føre til at røttene råtner på grunn av overflødig fuktighet.

Så hvis sitrontreet som vi har kjøpt, er i en 30 cm beholder, vil vi plante det i et annet som måler mellom 35 og 40 cm. Hvordan? Som følger:

 1. Det første vi må gjøre er å fylle potten med et første lag ekspandert leire eller vulkansk leire.
 2. Deretter vil vi fylle den opp til litt under halvparten med substrat for frukthagen (selges i barnehager), eller med følgende blanding: 40% svart torv + 40% perlit + 20% organisk gjødsel (hest eller geitegjødsel, for eksempel).
 3. Nå introduserer vi treet i beholderen. I tilfelle det er over eller langt under kanten, vil vi legge til eller fjerne substrat. Ideelt sett bør den være ca 3 cm under.
 4. Så er vi ferdig med å fylle.
 5. Deretter plasserer vi potten i et veldig lyst område hvor den vil være i direkte sollys i minst 5-6 timer om dagen.
 6. Til slutt vil vi vanne.

Hva bryr seg om å gi det?

Sitrontre med frukt

Nå som vi har plantet den i den nye gryten, må vi gi den en serie pleier slik at den ser vakker ut og gir god frukt. For å gjøre dette må vi gjøre følgende:

 • Irrigasjon: vanning av sitrontreet må være hyppig, men man må unngå vannlogging. Om sommeren kan det være behov for vanning annenhver dag, mens resten av året må vi vanne den mindre. I tvilstilfelle vil vi kontrollere fuktigheten før vi gir den vann, sette inn en tynn trepinne og sjekke hvor mye jord som har festet seg til den. Hvis det kommer praktisk talt rent ut, betyr det at underlaget er tørt og derfor må vannes.
  Hvis vi har en tallerken under, fjerner vi overflødig vann 15 minutter etter vanning.
 • Abonnent: fra vår til sommer kan vi også til og med om høsten hvis vi bor i et område med et mildt klima, vi må betale det med organisk flytende gjødsel. Guano er spesielt tilrådelig på grunn av det høye næringsinnholdet og den raske effektiviteten. Selvfølgelig må vi følge instruksjonene angitt på emballasjen for å unngå risikoen for overdose.
 • Transplantasjon: vårt sitrontre vil trenge en fornyelse av underlaget – så mye som mulig, uten å manipulere røttene mye – hvert 2-3 år.
 • Beskjæring: på slutten av vinteren må vi beskjære den, fjerne de tørre, svake og syke grenene, og også kutte de som vokser for mye. For dette vil vi bruke en liten håndsag som tidligere er desinfisert med apotekalkohol, og vi vil legge helbredende pasta på sårene slik at soppene ikke kan infisere den.
 • Forebyggende behandlinger: Å være et frukttre som kan påvirkes av forskjellige skadedyr, som cochineal, bladlus eller edderkoppmidd, er det sterkt tilrådelig å gjøre forebyggende behandlinger med neemolje eller kaliumsåpe.
 • InnhøstingSitroner vil være klare for høsting om våren. Når de har fått den karakteristiske gule fargen, kan vi samle dem for å lage deilige oppskrifter.
 • Rustikk: dette er et tre som støtter godt kaldt og svakt frost ned til -3ºC. Hvis termometeret faller mer i vårt område, må vi dekke det med et termisk hageteppe eller med gjennomsiktig plast. Ved sterk frost, -7 ° C eller mer, vil det være nødvendig å beskytte det i et oppvarmet drivhus.

Sitrontre med frukt

Etter å ha fulgt disse retningslinjene, vil vi ha et sunt og godt ivaretatt sitrontre.