Skip to content

Prickly pear (Opuntia ficus indica)

13 de juli de 2021

De Prikkete pære det er en av de få kaktusene som har klart å bli naturalisert i de varme tempererte områdene i Europa. Faktisk, i Middelhavsområdet er det lett å finne den vokser i åpne felt så vel som i dyrket mark. Problemet er at det er invasivt, og det er forbudt å eie det, men siden det også er medisinsk, er det en plante som fortsatt er interessant.

Så hvis du vil vite alt om henne, her har du din spesielle. 🙂

Opprinnelse og egenskaper

Opuntia ficus-indica, den stikkende pæren, kan nå to meter i høyden

Den stikkende pæren, også kjent som stikkende pære, nopal, tunfisk de Castilla, penco eller taxjillo, hvis vitenskapelige navn er Opuntia ficus indica, er en kaktusplante hjemmehørende i Amerika, der den lever fra de kanadiske prairiene til Magellansundet. Den når en høyde på opptil 4 meter, med høyt forgrenede stilker. Segmentene eller kladodene er flate, ovale og grønne. Disse er bevæpnet med to slags pigger: noen som er lange og harde, og andre som er korte og tynne med et hårete utseende.

Blomster en gang i året, vanligvis om våren. Blomstene er kronformede og spirer fra areolaene i kantene av segmentene. De kan være fra gul til rød.

Y frukten er en oval bær med en diameter på mellom 5,5 og 7 cm og en lengde mellom 5 og 11 cm. Den har en tykk, spiny skall og en masse full av frø. Den veier mellom 43 og 220g.

Kan jeg kjøpe en kopi?

Den stikkende pæren er en kaktus som, som vi sa før, er invasiv. Den er inkludert i den spanske katalogen over invasive eksotiske arter, godkjent ved kongelig resolusjon 630/2013 av 2. august, med navnet på Opuntia maxima Miller. Den vokser veldig raskt og motstår også tørke og sykdommer veldig bra, noe som er et veldig alvorlig problem for urfolks planter. Og selv om sistnevnte har vært i stand til å tilpasse seg uten problemer til miljøet, er sannheten at de kan gjøre veldig lite mot tornene og den raske utviklingen av vår hovedperson.

Nå til tross for det, både dyrking og kommersialisering av fruktene er tillatt i Spania, siden det er en ernæringsressurs. Men det kan ikke tas på steder som er ment for menneskelige aktiviteter.

Hva bryr de seg om?

Frukten av piggete pærer er bær

Følgende:

 • plassering: det må være ute, i full sol.
 • Land:
  • Gryte: universelt voksende substrat blandet med perlit i like deler.
  • Hage: det er likegyldig.
 • Irrigasjon: 1 eller 2 ganger i uken. I tilfelle du er i hagen, vil det være nok å vanne den det første året.
 • Plantetid: om våren, når risikoen for frost har gått.
 • Multiplikasjon: piggete pære multipliseres med frø og med stiklinger om våren eller sommeren.
  • Frø: direkte såing i et barnehage med universal dyrkingssubstrat.
  • Stiklinger: et segment kuttes, lar det tørke i en uke i solen og plantes deretter i en gryte med underlag.
 • Plager og sykdommer: Den er veldig motstandsdyktig, men i nyere tid har den vært et offer for melkefuglen Dactylopius opuntiae. For å unngå problemer, bør det behandles med anti-blåkluter fra våren til sensommeren.
 • Beskjæring: den kan beskjæres når det er nødvendig, men det er bedre å gjøre det på slutten av vinteren.
 • Rustikk: tåler kald og svak frost ned til -4 ° C, men mens den er ung, vil den trenge beskyttelse mot hagl.

Hvilke bruksområder har den?

Pynt

Den stikkende pæren er en kaktus som er veldig dekorativ, velstelt. Du kan ha det som isolert prøve, selv om den brukes mer som beskyttelse hekk, spesielt hvis mye er stort.

Kulinarisk

 • Segmenter eller unge paller: de konsumeres som en grønnsak.
 • Frukt: når skinnet er fjernet, kan de spises som de er eller kandiserte, salte, søte, tilberedning av sauser til kjøtt eller i salater.

Hvordan fjernes tornene fra frukten?

Frukten er dekket av mange torner som er veldig forrædersk: med bare ett trykk kan du ende opp med å ha hånden full av dem. For å unngå det, Vi anbefaler at du følger dette trinn for trinn når du skal samle dem:

 1. Vend ryggen mot vinden, da en del av tornene vil bli blåst bort av den.
 2. Ta frukten med tang, legg den på bakken og fei den med en pensel, kost eller harpiks som er tilgjengelig.
 3. Kjør den hjemme under rennende vann for å fjerne eventuelle gjenværende torner. Da vil det være nok å skrelle det og konsumere det.

Medisinsk

Friske segmenter oppvarmet i ovnen brukes som et middel mot diabetessom mykgjørende plassert i form av en poultice på det berørte området. Det er også bra mot gastritt og tarmkolikk, som det anbefales å koke roten for og blande den med guava.

En annen medisinsk bruk, selv om den ikke er veldig utbredt, er som et middel mot lungesykdommer og som et hjelpemiddel ved fødsel.

Frukten av stikkende pære er spiselig

Og med dette er vi ferdige. Hva syntes du om stikkekaktusen?