Skip to content

Prunus cerasus, et nydelig hagefrukttre

23 de juli de 2021

De Prunus cerasus Det er et av frukttrærne som, i tillegg til å være veldig nyttige for mennesker veldig dekorativt. Om våren er den dekket med vakre hvite blomster, selv før bladene spirer, noe som gir hagen et utrolig utseende.

Vil du vite mer om ham? Ikke nøl med å fortsette å lese 🙂.

Hva kjennetegner Prunus cerasus?

Prunus cerasus tre

Hovedpersonen vår er et løvfrukttre (det mister bladene høst-vinter) sannsynligvis opprinnelig fra Asia. Det er kjent under de vanlige navnene kirsebær, surkirsebær, surkirsebær, surkirsebær og kirsebærtre. Den vokser til en høyde på mellom 4 og 10 meter, med ovale eller elliptiske blader 3,5 til 7,5 cm i lengde.

Fruktene er mørkerøde bær som kan kalles kirsebær hvis de har en stilk, terte kirsebær hvis det inneholder lite sukker, pillory som selges uten stammen, eller kirsebær hvis de er grove.

Hvordan tar du vare på deg selv?

Prunus cerasus blader

Hvis du ønsker å ha ett eller flere eksemplarer, er omsorgsveiledningen din:

  • plassering: ute, i full sol. Ettersom den ikke har invasive røtter, kan den plasseres nær (i en avstand på en meter) til rør eller jord uten problemer.
  • til vanlig: det er viktig at den har god drenering, at den er frisk og rik på organisk materiale.
  • Irrigasjon: hyppig, spesielt om sommeren. Det anbefales å vanne tre eller fire ganger i uken i de varmeste månedene, og noe mindre (en-to per uke) resten av året.
  • Abonnent: Fra vår til slutten av sommeren må den betales med organisk gjødsel, som kyllinggjødsel (la den tørke en uke i solen på forhånd), eller geitgjødsel.
  • Planting eller transplantasjonstid: på våren.
  • Multiplikasjon: ved hjelp av stratifisering av frøene om høst-vinter, ved stiklinger om våren og ved å legge lag på våren om sommeren.
  • Rustikk: tåler kulde og frost godt ned til -10 ° C.

Kos deg med Prunus cerasus 🙂.