Skip to content

Raskt voksende frukttrær for hagen

7 de juli de 2021

Vil du kunne høste en god mengde frukt på kort tid? I så fall ikke gå glipp av listen vår over 6 raskt voksende frukttrær som ikke kan mangle i hagen eller frukthagen, siden hvis du er ute etter trær som gir skygge, foreslår vi noen veldig interessante.

Alle sammen kan beskjæres om høsten eller mot slutten av vinteren for å forhindre at de blir for høye og forøvrig for å gjøre det lettere for deg å plukke fruktene. Oppdag dem.

Mandel

Mandeltreet er et løvfrukttre

Mandeltreet, eller Prunus dulcis, er et løvtre eller lite tre innfødt til Asia som når en høyde på mellom 3 og 5 meter. Det trenger at jorden er fruktbar og godt drenert, og vokser uten problemer i kalksteinen.

Den støtter tørke, selv om den ønsker moderat vanning om sommeren. Motstår kulde og frost ned til -7 ° C.

kastanje

Kastanjen er et frukttre for tempererte klimaer

Kastanjetreet, hvis vitenskapelige navn er Castanea sativa, er et tre som når 30 meter i høyden. Opprinnelig fra Europa og Asia, er det den største produsenten av nøtter i verden.

Den liker tempererte klimaer, der den vokser i kjølig, godt drenert jord. Støtter opp til -18 ° C med knapt noen skade.

kirsebær

Kirsebærtreet er et raskt voksende frukttre

Kirsebærtreet, hvis vitenskapelige navn er Prunus avium, er et løvtre som er hjemmehørende i Asia. Den vokser opp til 30 meter i høyden, med en bred og pyramidekrone som er fylt med hvite blomster om våren. Fruktene er svartrøde drypper, med litt syrlig smak.

Det trenger sol, et temperert klima og moderat vanning. Motstår opptil -18 ° C.

Sitrus

Appelsintreet er et eviggrønt frukttre

Frukttrær av slekten Citrus, spesielt appelsintrær og sitrontrær, er raskt voksende planter som kan fås i små hager. De vokser opp til 6-7 meter i gjennomsnitt, og siden de har eviggrønne blader, kan du bruke dem til å skygge et hjørne. De støtter lett frost.

Noen eksempler er:

  • Sitrontre: det er en busk eller et tre hvis vitenskapelige navn er Sitrus x limon som når en høyde på 4-5 meter. Fruktene som sådan er ikke spiselige, men saften som ekstraheres fra dem er. Dette har en syrlig smak, og brukes mye både som en drink og til å smake forskjellige oppskrifter, inkludert de som har ris, for eksempel paella. Motstår opptil -4 ° C. Mer informasjon.
  • Mandarin: det er et lite tre med vitenskapelig navn Sitrus reticulata Den når en høyde på 4-5 meter. Fruktene ligner appelsiner, men mindre og med en mildere smak. Motstår opptil -4 ° C.
  • appelsintre: det er et tre hvis vitenskapelige navn er Sitrus x sinensis Den når en maksimal høyde på 13 meter, selv om den ikke har lov til å overstige 5 meter. Produserer frukt med skall- og appelsinsegmentene. Den motstår frost ned til -4 ° C. Mer informasjon.
  • Grapefrukt: det er et lite tre med vitenskapelig navn Sitrus x paradisi som når en høyde på 4-6 meter. Den produserer gule til røde frukter. Den motstår svak frost ned til -2 ° C. Mer informasjon.

Granateple

Granateple er et raskt voksende frukttre

Granateple, eller Punica granatum, er et løvtre som er innfødt i den iransk-turanske regionen som når en maksimal høyde på 5 meter. Den produserer frukt som kalles granatepler med frø som er spiselige.

Det er kjedelig, så du må være forsiktig når du håndterer den. For resten bør du sette den i full sol og gi den moderat vanning. Tåler tørke og frost ned til -7 ° C.

Fikentre

Fikentre

Fiken, eller Ficus carica, er en busk eller et lite frukttre innfødt til Middelhavet som ikke overstiger 6 meter i høyden. Den produserer frukt, fiken, med en søt smak. Den vokser i alle typer jord, og foretrekker de som er kalkholdige.

Den tåler tørke uten problemer, men for å oppnå en god høst anbefales det å gi den vanlige vanninger om sommeren. Selv om det er veldig følsomt for kulde, tåler frost helt ned til -4 ° C.

epletre

Epletreet er et raskt voksende frukttre

Epletreet, hvis vitenskapelige navn er Malus domestica, er et løvtrær hjemmehørende i Asia som når en høyde på 4-5 meter. Den produserer frukt som kalles pomos som er grønne, rødlige eller gule.

Den vokser i fruktbare og godt drenerte jordarter, men det er også viktig at klimaet er temperert. Den tåler ikke tørke; i stedet, frost ned til -17 ° C skader ikke det.

Mulberry

Mulberry er et raskt voksende tre

Morbæret, som tilhører den botaniske slekten Morus, er et tre som blir opptil 15 meter høy. Det er innfødt i Kina, og det har også løvfellende blader.

Dette er en art som kan fås både i tempererte klimaer og de kjøligere, siden støtter opp til -18 ° C minimum og 38 ° C maksimum.

Medlar

Medlar er et raskt voksende tre

Medlaren, hvis vitenskapelige navn er Eriobotrya japonica, er et eviggrønt tre innfødt i det sørvestlige Kina som vokser til 6-8 meter. Fruktene er pommel med oransje hud og søt eller sur smak.

Det trenger moderat vanning, sol og jord rik på organisk materiale. Motstår opptil -12 ° C.

Hvilken likte du mest? Kjenner du flere dvergfrukttrær som kan skryte av rask vekst?