Skip to content

Regnbueplanten ligger

10 de juli de 2021

Hvis du av og til liker å kjøpe frø på nettet, er det sannsynlig at du har sett annonser for selgere som tilbyr frø av antatte regnbueplanter, eller veldig lyse farger. Vi kommer ikke til å benekte det: de er dyrebare … men de ville være mer om de var ekte.

Den triste virkeligheten er at du i dag gjør alt som trengs for å skaffe penger, og det inkluderer å lure folk. For at de ikke skal gjøre det samme mot deg, skal vi forklare hvorfor disse regnbue- og / eller fargerike plantene er falske.

De dominerende fargene i naturen

Utsikt over laurbærskogen

Du trenger ikke å gå langt for å se på et felt, en skog eller til og med en hage. På noen av disse stedene kan vi innse det de dominerende fargene er de forskjellige nyanser av grønt, brunt, og når det gjelder planter som endrer farge om høsten, også rød, oransje eller gul. Og ja, det er varianter som er varierte eller til og med trefarget, men de er veldig sjeldne; og faktisk ser du flere sorter (det vil si menneskeskapte varianter) enn i selve naturen.

Hvorfor? Ved fotosyntese. For at plantene skal være i live, må de gjøre det hver dag. Hva består den av? I utgangspunktet ved å transformere solens energi absorbert av porene på bladene, til organisk materiale som vil tjene som mat. Og det gjør de takket være klorofyll, som er det grønne pigmentet. Grønn, fargen som sees mest når vi går til en barnehage, en hage eller en frukthage.

Ja, mine herrer, ja. Grønn, og ikke regnbue.

Regnbueukalyptus, det eneste unntaket

Eucalyptus deglupta

I de tropiske og subtropiske områdene på den nordlige halvkule finner vi det eneste treet – faktisk den eneste planten som noensinne er oppdaget – naturlig som kan kalles en regnbue. Dens vitenskapelige navn er Eucalyptus deglupta, Y Det er et tre som når en høyde på opptil 75 meter.

Det er ikke det at den har flerfargede blader – den har grønne – men barken har grønne, rødlige, gule og blålige flekker, farger som den indre barken får når den blir utsatt.

Hvorfor skal du ikke kjøpe regnbueplanter eller planter som er for sterke?

Det korte svaret er: fordi de eksisterer ikke. Frøene vi kjøper, i tilfelle spiring, vil ikke vokse som regnbuer, men vil ha fargene de burde ha. For eksempel hvis vi kjøper frø fra en antatt Echeveria elegans at de selger oss som om de var gule, hvis de spirer, vil vi se at bladene deres blir blålige:

Echeveria elegans er en veldig ganske saftig

Det er den naturlige fargen, og den vil ikke endre seg over natten. Men… Hvis du har et godt kamera eller vet hvordan du bruker designprogrammer som Photoshop eller Gimp, vil det ikke være vanskelig for deg å sette fargen du ønsker, siden du bare trenger å velge planten og endre den, og du ikke engang trenger å endre bakgrunnsfargene.

Er regnbueroser falske da?

Rainbow rose

De er falske i den forstand at vi vil ikke se dem i naturen. Men jeg spiser avskårne blomster. For det er det som er gjort å kutte en hvit rose, dele den nedre enden i 2 til 4 deler, og deretter introdusere hver av disse delene i beholdere som vil ha et par dråper fargestoff.

Du har mer informasjon om bedrag av flerfargede roser og andre farger her.

Konklusjon

I dag kan alle ta et bilde av en plante, eller til og med ta det fra hvilken som helst webside, og gjøre hva de vil med det. Bytt farge og si at det er en ny art, men det er noe som burde være forbudt synes jegDu kan ikke leke med penger eller folks illusjoner.

Det har skjedd med oss ​​alle å se et bilde av et som har fanget vår oppmerksomhet, og vi kan til og med ha kommet inn i den annonsen og kjøpt frøene. Men for ikke å ha utgifter av den typen, er det beste vi kan gjøre å konsultere 🙂.