Skip to content

Risiko for å ha en bonsai innendørs

27 de juli de 2021

Bonsai er miniatyrtrær som tiltrekker oss lett, ikke sant? De er veldig vakre, ideelle å ha på balkongen, terrassen eller terrassen. Men hva med innendørs? Husk at selv om de er små, er de trær og som sådan de trenger å føle klimatiske variasjoner for å kunne utvikle seg og vokse på en sunnere måte.

Det er grunnen til at jeg i dag skal fortelle deg risikoen for å ha en bonsai innendørs.

kirsebær

Den såkalte innendørs bonsai som vi finner i barnehager og hagesentre de er faktisk trær av tropiske arter som i vårt område ikke ville overleve vinteren. Blant dem har vi Serissa, Sagerethia, Carmona og litt Ficus. Disse er generelt arter som ikke er veldig passende for de som er nye i denne verdenen, og som, da de ser det er vanskelig for dem å overleve de kalde månedene, kan få oss til å tro at det å ta vare på en bonsai er for komplisert .

Tropisk bonsai kan holdes innendørs, men tar alltid hensyn til følgende:

  • plassering: det må være i et rom med mye naturlig lys, vekk fra trekk og varme.
  • De trenger høy luftfuktighetFor dette kan du plassere flere glass med vann rundt det, eller lage et drivhus. Sprayer kan være skadelige ettersom de skaper et ideelt miljø for soppvekst.
  • I tillegg, platen skal heller ikke holdes under med vann. Når vi har vannet, vil vi la 20 eller 30 minutter passere, og vi vil fjerne overflødig vann.
  • Når det er mulig, idealet er å ha det ute hele året og innendørs når temperaturene begynner å avkjøles.

Zelkova

Likevel, hvis du vil starte i denne verdenen, oppfordrer jeg deg til å prøve: almetrær (også Zelkovaene), og Innfødte arter (granatepler, fikentrær, laurbær, … blant andre). Disse er veldig motstandsdyktige, og kan være ute hele året.