Skip to content

Rød edderkopp (Tetranychus urticae)

13 de juli de 2021

Edderkoppmidd er et av de vanligste skadedyrene som påvirker planter, både de som bor utenfor og inne i hjemmet. Selv om vi sier «edderkopp», er det faktisk en midd som formerer seg veldig raskt, så hvis ingenting blir gjort for å forhindre det, forårsaker det mange problemer for avlingene.

Med tanke på alt dette, Jeg skal forklare alt du trenger å vite om den røde edderkoppen: dens biologiske syklus, symptomene og skadene, og selvfølgelig hvordan du kan bekjempe den med både økologiske og kjemiske midler.

Opprinnelse og egenskaper

Edderkoppmidd er et skadedyr som rammer mange planter

Edderkoppemiden er en innfødt til Eurasia, men i dag finnes den nesten overalt i verden. Dens vitenskapelige navn er Tetranychus urticae, Y Den er preget av å måle ca 0,4 – 0,5 mm lang og ha ganske lange ben. Den er rød når den er moden og spiser på bladene.

Biologisk syklus

Livssyklusen til edderkoppmidd det er relativt kort: en kvinne legger eggene sine på bladene om sommeren, og så snart de klekker, kommer larvene ut, som begynner å mate på plantens celler. Rett etter blir de til proto-nymfer og deretter deutonymfer. Disse prøvene vil være grønne, men når de nærmer seg voksenlivet, blir de dyprøde.

Som en kuriositet bør du vite at kvinner som har fått avkom overlever vinteren i en fysiologisk tilstand av latens som kalles diapause.

Symptomer og skader

Edderkoppmidd spinner spindelvev mellom bladene

Det er ganske enkelt å oppdage dette skadedyret, siden edderkoppmidd spinner nett mellom bladene. Men i tillegg til dette symptomet, er det andre som burde få oss til å mistenke:

 • Blader: gulaktige flekker vises i bittområdet og små rødlige prikker på undersiden.
 • Frukt: mørke flekker vises som gir det et skittent utseende.
 • Andre: generell svekkelse, vekststans, abort av blomster.

Kontroll og eliminering

Kjemiske midler

Det er mange planter som kan påvirkes av edderkoppmidd, for eksempel frukttrær og de aller fleste prydplanter. Hvis vi har en med et stort skadedyr, det vil si at den har edderkopper over hele bladene, og du kan se at det har dårlig tid, så det beste vi kan gjøre for å hjelpe det er å behandle det med kjemiske midler.

Nå må du vite at disse produktene er giftige for mennesker og andre dyr det er veldig viktig å bruke gummihansker -som de som pleide å vaske oppvasken- hver gang vi skulle bruke dem.

Som er? Vi vil noe akaricid vil gjøre. Aktive ingredienser som er effektive for å utrydde det, er blant annet abamektin, etoksazol eller propargitt, men jeg insisterer på at ethvert anti-middprodukt vil kvitte plantene våre for disse irriterende parasittene.

For at det ikke skal oppstå problemer, i tillegg til å ta på hanskene, må vi lese og følge instruksjonene som er angitt på produktemballasjen, og bare bruke den hvis:

 • det blåser ikke
 • ingen kortsiktig regnvarsel
 • den syke planten er skilt fra de sunne

Dermed vil vi oppnå vårt mål.

Hjem rettsmidler

Kiselgur, et veldig effektivt hjemmemedisin mot skadedyr

Hjemmemedisiner er det mest anbefalte, spesielt når pesten ennå ikke har spredt seg mye. Disse produktene og fremgangsmåtene er ikke skadelige for dyrehelsen eller miljøet. De er som følger:

Produkter

 • Diatoméjord: De er mikroskopiske fossiliserte alger sammensatt av silisiumdioksyd, og det er det glass er laget av. Det er som et veldig lett hvitt pulver som ikke etterlater noen rester overhodet, men når det kommer i kontakt med parasitten (det være seg rød edderkopp, melkebug … det fungerer selv med lopper 😉), det det gjør er å bryte det som ville være skall – tilgi meg kunnskapsrik innen mikrofauna å bruke det ordet – som beskytter det. Dermed dør han dehydrert etter 1-2 dager. Dosen er 35 g for hver liter vann. Du kan kjøpe den for eksempel så vel som i butikker av de som selger alt (jeg tror for dyr, frukt, etc.).
 • Naturlige rovdyr: de er midd og noen insekter som spiser på eksemplarer av røde edderkopper. De finnes i spesialforretninger.
  • Neoseiulus californicus
  • Phytoseiulus persimilis
  • Conwentzia psociformis
  • Stethorus punctillum
  • Feltiella acarisuga
  • Nesidiocoris tenuis
 • Kulturell praksis: de er et sett med forebyggende tiltak som det anbefales å gjøre for å forhindre at pesten kommer til syne.
  • Sprøyt utendørsplanter med kalkfritt vann om sommeren. Selvfølgelig alltid ved solnedgang eller første om morgenen. Ved å opprettholde dette som en rutine vil plantene bli ganske beskyttet, da dette skadedyret ikke liker fuktige omgivelser.
  • Vann og gjødsle plantene når det er nødvendig: hvis de blir ordentlig hydrert og matet, vil det være vanskelig for dem å ende opp med å bli ofre for skadedyr. Av denne grunn er det veldig viktig å vanne når det er nødvendig (hyppigere om sommeren enn resten av året), og betale dem fra vår til sensommer / tidlig høst med spesifikk gjødsel eller, bedre, med organiske.

Vi håper at du med disse tipsene kan holde edderkoppmidd unna avlingene dine. 🙂