Skip to content

Rød plomme (Spondias purpurea)

12 de juli de 2021

Dette er en frukt som er typisk for tempererte klimaer, dens innenlandske Prunus-arter kalles den europeiske plommen og den japanske plommen Prunus salicin. Kjent for sin kjøttfulle, dyprøde eller lilla hud og tilhører sorten Spondias purpurea av Rosaceae-familien.

Består hovedsakelig av vann og karbohydrater. inneholder ikke fett eller protein. Rik på fiber, vitamin A, B, C, E og K, mineraler som jern, fosfor, kalium, magnesium og kalsium.

Kjennetegn

rød plomme på et bord og delt i to

Dette frukttreet eller busken er av løvfisk, er mellom 6 og 15 meter høy. Den har rette grener og en smal koffert hvis bark er brungrå. Den blomstrer mellom februar og april, og reproduksjonen utføres av frø, skudd og poding, dette er den vanligste.

Lett å dyrke på steinete, kalkstein, alluviale og gule leirejord, klynger med 3 til 5 frukter kan sees alene. Samlingen må gjøres for hånd på grunn av sin skjøre tekstur.

Utviklingen av anlegget er konsentrert i Kaukasus-regionen, Tyrkia og Iran, og blant de viktigste produsentlandene er Tyskland, Argentina, Chile, Kina, Spania, USA og Sør-Afrika. Når det gjelder klimaet, varianter av frukten som den europeiske, tåler vårfrost mens de amerikanske og japanske er koblet til temperatur og fuktighet.

Eiendommer

Den røde plommen har forskjellige egenskaper som avføringsmiddel, antioksidant, slimløsende, antianemisk og antitussiv.

Den brukes til forstoppelse og fremmer fordøyelsen; det forhindrer også kreft i tykktarm, bryst, mage og lunger. På grunn av det høye jerninnholdet kan du bruke det i behandlinger mot anemi, samt mot hoste.

I tilfeller av bronkitt hjelper det deg å utvise sekreter. Reduserer utseendet på blodpropp og kontrollerer høyt blodtrykk. Lavere kolesterol og blodsukkernivå, samtidig som du styrker bein, hud og hår.

På grunn av størrelsen og fargen vil du kunne finne forskjellige varianter, alt tykt masse og rød, gul, hvit eller grønn med forskjellige smaker (bitter, sur og søt) som du kan tilberede søtsaker, kompotter, syltetøy, kaker, samt lage viner og konjakk.

Det er skadedyr som melkebiller, biller og bladlus som angriper fruktavlinger, de må utryddes ved hjelp av kjente røykingsteknikker eller i ekstreme tilfeller å grave opp treet og brenne det.

Droppene fås om sommeren, men ja, når du velger dem, må du sørge for at de er faste å ta på, uten støt, som er pakket inn i et lett, matt hvitt pulver og unngå å håndtere dem når de myker opp. Nyt den søte og friske lukten som de kommer ut, men vær forsiktig, vask dem veldig godt før du spiser dem.

Hvis du holder dem i kjøleskapet, holder de lenger. Hvis du foretrekker tørket frukt, kan du få en svisker eller ellers marinere den i konjakk og dermed lage din egen hjemmelagde brennevin.

Vi minner deg om at det er en annen måte å behandle denne deilige skapelsen av naturen på, selv om det tar en viss tid; ved metoden for uttørking eller dehydrering av frukt, noe som er veldig enkelt fordi i ovnen, mikrobølgeovnen, elektrisk tørketrommel eller i solen, gir den samme effekt.

Når det er tørt, oppbevar den lenge i en lukket glasskrukke, på et mørkt og kjølig sted, beskyttet mot insekter. Unngå plastposer når de blir våte og støper produktet, og på denne måten vil det bevare smaken og dens egenskaper.

røde plommer i en bolle og på et bord

Rå, i tilberedninger, desserter og infusjoner, tillat deg selv å nyte de uovertrufne fordelene det gir.

Det er en naturlig antioksidant på grunn av det høye vitamininnholdet. Forhindrer aldring, tap av elastisitet i huden din og rynkers. Bor og magnesium til stede hjelper deg med å bevare bein, muskler og nerver.

Svisken er en frukt med lite kalori, rik på fiber som gjør at du føler deg mett. Så integrer det i kostholdet ditt for å gå ned i vekt, og hvis du er en idrettsutøver, vil dets mineraler erstatte din tapte energi.

Ikke glem plommetreet, dets tilgjengelighet i markedet, av syne. Finn en måte å konsumere den på, ikke kast bort noen av egenskapene og næringsstoffene. Fiber, vitaminer og mineraler vil gjenopprette energien din og sikre helsen din.

Nyt juiciness, den smaken mellom søt og syre som får munnen til å vanne.