Skip to content

Røde håndflatebehandlinger: naturlige og kjemiske midler

25 de juli de 2021

Den røde snuten, hvis vitenskapelige navn er Rhinchophorus ferrugineus, er en skjegg (noe som ligner på en bille) som, selv om den i voksenfasen ikke er skadelig for palmer, er larvene spesielt glupske, til det punktet de kan ende opp med en kopi i løpet av få uker.

Foreløpig har vi flere behandlinger mot den røde snuten, både naturlige og kjemiske. Men hva er de?

Naturlige behandlinger mot den røde snuten

Beauveria bassiana

Det blir ikke sagt mye om dem, men sannheten er at de også er der, de er tilgjengelige. Fra tid til annen dukker det opp flere, noe som utvilsomt er gode nyheter for de som foretrekker å behandle plantene sine med naturlige produkter.

Mot den røde sneglen kan disse brukes:

  • Palmsopp (fra Phoemyc): Det er et preparat av sporer av soppen Beauveria bassiana som, når de kommer i kontakt med larvene til insektet, eliminerer dem. Det har den særegenheten at hvis en voksen eller en larve smittet med denne soppen, kan den smitte andre.
    Det regnes som en forebyggende og ikke kurativ behandling, men den kan brukes hvis vi allerede har sett noen røde snegler på håndflatene. Det må behandles 5 ganger i løpet av året.
  • Badipast-P (fra Protecta): Det er en hvitvask at du, avhengig av emballasje, kan behandle 4 palmer med den i 6 måneder.
  • Emamektin endoterapi (fra Paimed): Dette er et nytt produkt som oppnås ved en mikrobiell gjæringsprosess, som virker på larvene. Du trenger bare å gjøre en behandling per år.

Og dette er ikke et produkt, men et triks: om sommeren kan du beskytte palmer rette slangen eller vannkannen midt i plantene, ved fødselen av det nye bladet. Vannet kommer inn i knoppen og drukner larvene. Men dette kan bare gjøres, som jeg sier, om sommeren, for det er da plantene vokser raskere. Hvis det ble gjort i en annen sesong, kunne vi laste palmetrærne.

Kjemiske behandlinger mot den røde snuten

Phoenix canariensis

Når vi snakker om ”kjemiske behandlinger” viser vi til kjemisk-baserte insektmidler som brukes til å drepe insekter. De må alltid brukes etter instruksjonene som er angitt på pakken, ellers kan det være mer skadelig enn gunstig. På samme måte er det viktig å beskytte hendene dine, i det minste, med hansker som kjøkkenhåndklær.

Hvilke insektmidler brukes mot den røde snuten? I utgangspunktet to: Klorpyrifos og Imidacloprid. Du må bruke en en gang, og den følgende måneden en til, da dette vil forhindre at insektet blir motstandsdyktig mot noen av de to.

Vi starter behandlingen tidlig på våren, og vi vil behandle dem for siste gang om høsten, til året etter.

Visste du om disse behandlingene mot den røde palmevevilen?