Skip to content

Rose Leaf Cutter Bee

23 de juli de 2021

Sikkert ved noen anledninger har du lidd effekten av dette insektet på rosebuskene dine, Leaf Cutter Bee som navnet antyder, gjør den akkurat det, kutt bladene av rosebuskene, med det formål å lage sitt karakteristiske rede. Etter trikset kan du enkelt identifisere ansvarlig, siden kutterbien etterlater vanligvis noen halvcirkelformede hull eller sirkulær i bladene på rosebuskene.

Har du noen gang lagt merke til det blader av rosebusk Er de kuttet eller har hull?

Hvordan og hvorfor kutter bien bladet?

bee rose bush blader

Hvis svaret er ja, bør du vite at den skyldige bare er en bie som har ensomme vaner. Bladkutterbien vitenskapelig kalt Megachile centuncularis, er også kjent med noen andre navn som rosebushbie eller bladsagbiDisse navnene har blitt plassert på den fordi denne bien gjør noen kutt i bladene på plantene, spesielt i rosebuskene, men den gjør det også i noen andre planter.

Det er veldig enkelt å oppnå identifisere denne bien, siden de sirkulære kuttene den lager, gir den bort. Du vet kanskje at det er kuttere bie kutt, fordi generelt start fra kanten av bladene Og selv om det virker rart, kutter de aldri sentralnerven, men det er derfor det er mulig å forveksle det med det angrepet av skadedyr som alle frykter: den falske larven på rosebusken.

I denne artikkelen vil vi imidlertid hjelpe deg å vite at symptomene på begge er veldig forskjellige.

Siden det er en bi, er Megachile centuncularis er en del av ordren Hymenoptera, den samme som både maur og veps hører til og er at denne typen bier skiller seg fra hjemmebien som heter Apis mellifera, ikke så mye av utseendet, men av sin oppførsel: Leaf Cutter Bee ikke eksisterer sammen i et samfunn som i tilfellet med slektninger, i stedet er det et insekt som har mindre vulgære vaner.

Kvinnelig kutterbi gjemmer vanligvis reiret i nærheten av stedet; i enhver åpning du kan finne, det være seg i veggene, bakken, stokkene og til og med i pottene til plantene. Der vil du lage flere sylindriske rom der den deretter plasserer eggene sammen med de nødvendige forsyningene for larvene, og det er her hjertet i saken ligger.

Råmaterialet til kutterbien viser seg å være biter av blader, som er deler som den kutter med kjevene på bare noen få sekunder. Dette kutter arkstykkene og deretter går bort med disse små bitene mellom bena, og fortsett deretter med arbeidet, vekk fra et mulig blikk, men etter kom tilbake for mer til de klarer å fullføre skapelsen.

Leafcutter Bee forårsaker bare kosmetisk skade

rose bush blader

Til tross for hva det kan virke, kutterbi skader er vanligvis ikke signifikante, men snarere er det mer av en estetisk feil enn noe annet. Det er til og med noen mennesker som tilgir skaden på rosebuskene hvis de i bytte har muligheten til å se denne bien. Imidlertid har de noe i sin favør, og det er at de lave kutterne de viser seg å være utmerkede pollinatorer.

Som nevnt ovenfor og med unntak av visse sjeldne tilfeller, skader er generelt ikke vesentlige, men hvis du fortsatt velger å gripe inn, kan du prøve å gjøre svaret ditt passende. Husk at insektmiddelproduktene som kan være effektive vanligvis er bredspektret, så også forårsake skade ikke bare på kutterbier, men på andre insekter som er fordelaktige, som honningbier og noen andre, så du må tenke på om insektmidler virkelig er verdt det.