Skip to content

Rosesykdommer

22 de juli de 2021

For alle planter er det et stort antall trusler som kan drepe dem. Fra skadedyr til sykdommer. I dag skal vi snakke om sykdommene som kan angripe rosebuskene.

Sikkert liker vi alle roser, og mange bestemmer seg for å plante rosenbusker hjemme og deretter gi dem bort. Vi må imidlertid være forsiktige, siden rosene våre kan bli truet av mange slags sykdommer. Vil du vite hva du går imot?

Rust

rust sykdom

Det er en sopp som kan angripe rosene våre og er en av de viktigste og vanligste. For at den skal utvikle seg, er det nok å ha mer eller mindre milde temperaturer og høy luftfuktighet. Det vises vanligvis etter lange perioder med rikelig regn.

Enkelheten med denne sykdommen er at den blir identifisert veldig raskt. Du må bare se om det er noen oransje støt og i bjelken noen små gule flekker.

Pulveraktig mugg

muggsykdom i rosebusk

Dette er en annen type sopp som angriper roser. For å identifisere det, må du legge merke til at de vises noen hvite flekker samtidig som det dannes et gråhvitt støv. Det er takket være dette pulveret at disse soppene er lettere å oppdage.

Normalt sprer de seg gjennom den øvre delen av bladene, selv om de ikke behandles i tide, kan de gå videre gjennom stilken og fruktene. Fordi dens tilstedeværelse er i bladets bjelke hindrer frekvensen av fotosyntese, siden ikke hele overflaten av bladet har direkte kontakt med solen.

Forholdene for mugg til å reprodusere er høye temperaturer og høy luftfuktighet. Hvis den ikke behandles i tide, blir bladene gule og tørre.

Marssonina

marssonina på roseblader

Det er også kjent som svart flekk, siden manifesterer seg som runde svarte flekker på bladene. Forholdene for denne sykdommen er milde temperaturer og tilstedeværelse av vann, siden den spres av regnsprut. Hvis den ikke behandles i tide, faller bladene.

Med denne informasjonen kan du oppdage hvilke sykdommer som angriper rosebuskene dine.