Skip to content

Saint Lucia kirsebær (Prunus mahaleb)

11 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en ganske nysgjerrig og vakker busk som tilhører familien Rosaceae. Det er nær kirsebærtrærne som vanligvis dyrkes i åkrene og finnes i mange områder av Europa og Nord-Afrika. Heter kirsebærtre av Saint Lucia. Dens vitenskapelige navn er Prunus mahaleb og det er karakteristisk i områdene der det vokser. Den vokser på tørre åser i fjellet og tåler tøffe miljøforhold. I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle egenskapene og pleien den trenger hvis du vil plante den i hagen din.

Vil du vite mer om kirsebærtreet i Saint Lucia? Fortsett å lese, så lærer du alt.

Hovedtrekkene

Prunus mahaleb blomster

Det er et tre som motstår både kulde og tørker veldig bra. På grunn av dette kan du se hardheten til barken som brukes til å tåle ekstreme temperaturer. Bor i Nord-Afrika, og har et distribusjonsområde nær ørkener. Som vi vet er det i ørkener en stor kontrast mellom temperaturer på dagtid og nattetid. På slutten av dagen kan det være omtrent 40 grader i gjennomsnitt, mens det om natten kan nå 10 grader eller mindre.

Koppen blomstrer på våren på en veldig rik måte og gir små kirsebær. De Prunus mahaleb Den har flere tørre deler på grunn av områdene den lever i og dens miljøforhold. Det blir angrepet av noen parasitter og sykdommer. De tørre delene blir over tid et av de mest attraktive punktene i dette treet, siden det har en veldig god kvalitet.

Blomstene er veldig små, og dette er grunnen til at dette treet brukes til dannelse av bonsai. Kirsebærtrærne i Saint Lucia har noe å skille seg ut fra sine andre slektninger til familien i Japan, og det er at de produserer en stor mengde av disse små fruktene. Når bushen blomstrer og produserer fruktene, får den en flott skjønnhet på grunn av kirsebærens prangende granatfarge. På dette tidspunktet er det når den mest attraktive og mest dekorative verdien blir gitt til Prunus mahaleb.

Men ikke bare er frukten og blomstene vakre, men også barken er verdt å se. Treets farge har mørke toner nær svart og fører til at det oppstår en ganske slående fargeforskjell når den blomstrer og når frukten modnes.

Land der den vokser

detalj av kirsebærtreet i Saint Lucia

Dens iøynefallende og perfekte egenskaper for å være bonsai, de får det til å spre seg mer og mer i Europa. Det har blitt observert over tid at de er i stand til å utvikle seg i mange områder, både steinete og ustabile på grunn av kraftig erosjon. Denne evnen til å kunne utvikle seg på steder med ugunstige miljøforhold gjør at den har kraftige røtter for å kunne fange de nødvendige næringsstoffene i utviklingen. Det er umulig å se disse trærne i utviklede skoger, siden de største prøvene har en tendens til å blokkere sollyset og ikke tillater dem å fotosyntetere riktig.

Det som vanligvis skjer med dette treet skjer også med mye av vegetasjonen til andre skoger. I motsetning til dem, Prunus mahaleb Den er tilpasset andre typer terreng der den ikke har så mye konkurranse og kan utvikle seg bedre. Andre planter bestemmer seg ganske enkelt for å lete etter hull i den delen som kalles undervekst.

Kirsebærtreet i Saint Lucia må utvinnes fra sitt naturlige miljø i februar måned hvis vi vil ha det hjemme. Dette gjøres fordi det ennå ikke har blomstret og har evnen til å tilpasse seg det nye miljøet før blomstringssesongen der mesteparten av energien vil bli brukt til det.

Bruk og krav til kirsebærtreet fra Saint Lucia

Prunus mahaleb bonsai

Som vi har nevnt før, er den en busk opp til 4 eller 5 meter høy, perfekt for å gjøre den til en bonsai. Grenene er unge og lukter godt. I kronen har den vanligvis mange grener, og om vinteren er den igjen uten blader.

Blomstene er hvite og parfymerte. De blomstrer om våren, det er da temperaturene er mest behagelige og temperaturkontrastene ikke er så markante. Fruktene brukes i industrien til å lage fargestoffer og blomstene til å lage parfymer.

Det er tider når det kan sees i offentlige land plantet med rent dekorativt bruk. Den brukes til å danne hekker og brukes vanligvis til å plante den i kalkholdige jordarter som ikke støtter andre typer vegetasjon. Dette teller som en perfekt bruk av urbane og interurban land for å kunne utvikle vegetasjonen godt og dra nytte av alle fordelene.

Vi kan møte disse prøvene uten å danne store masser av busker. De kan også finnes i galeike skoger, ferske holm eik eller til og med pinsapares.

Prunus mahaleb omsorg

frukt av Prunus mahaleb

Hvis du vil ha denne vakre busken og gjøre den til en perfekt bonsai for vårdekorasjonen i hagen din, må du ta hensyn til noen aspekter i omsorgen. Dette treet trenger full soleksponering. Den kan overleve godt i halvskygge, men direkte sol er ideell. Slik bruker den mer energi til å utvikle blomster og frukt som virkelig får det til å se attraktivt ut og få et ekstra snev av ornamentikk.

Det spiller ingen rolle om hagen din ikke har god jord. Dra nytte av de fattigste og steinete delene for å plante kirsebærtreet ditt i Saint Lucia der. Det du bør huske på er at jorden må være godt drenert. En ting er at den overlever godt i kalkholdige og fattige jordarter, og en annen ting er vanntettingen. I området som nedbøren kommer fra er det lite. Derfor motstår den ikke akkumulering av vannbrønn.

Vanning skal være moderat og du må vente på at jorden tørker godt før du vanner igjen. Den trenger ikke beskjæring eller spesiell gjødsling, med mindre du vil gjøre den om til en bonsai. Siden de har et veldig hardt tre, er de ganske motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer.

Vi kan formere det fra frø og stiklinger. Ved å bruke den første teknikken vil vi gjøre det om våren og med den andre om sommeren.

Jeg håper du likte denne vakre busken.