Skip to content

Sitrontre «Buddha’s Hand», et veldig slående tre

21 de juli de 2021

Få sitrusfrukter (og faktisk få trær) tiltrekker seg like mye oppmerksomhet som sitrontre Buddhas hånd. Da jeg så det for første og eneste gang i et barnehage, var jeg i ærefrykt. Jeg hadde allerede sett det på bilder på Internett, men å se det personlig var utrolig. Selv om prisen absolutt skuffet meg dypt: 200 euro ba om det, med en høyde på ca. 1,70 meter inkludert potten.

Og det er en så ekstremt sjelden art at det ser ut til at den bare kan bli funnet til en god pris i nettbutikker; ja, veldig unge eksemplarer, men hei, det er et tre som, som all sitrus, har god vekst. Hva mer, vedlikeholdet er veldig enkelt. Vil du møte ham? 🙂

Opprinnelse og egenskaper til sitrontreet «Mano de Buda»

Ungt tre av Citrus medica var.  sarkodaktylis

Hovedpersonen vår er en busk eller et lite eviggrønt frukttre som er hjemmehørende i det nordøstlige India og Kina, hvis vitenskapelige navn er Sitrus medica var. sarkodaktylis. Det er populært kjent som Buddhas hånd eller som sitron. Den vokser til en maksimal høyde på 5 meter, med en krone dannet av lange, uregelmessige grener dekket av torner.. Bladene er lange, avlange, med en størrelse på 10 til 15 centimeter.

Om våren spirer deres duftende hvite blomster i klynger. Når de er pollinert, begynner frukten å modnes, som har en tykk skinn og en liten mengde sur masse. Den har ingen juice, eller noen ganger frø. Det gir også en veldig behagelig aroma, så mye at den brukes til å parfyme rom.

Hva bryr de seg om?

Sitron moden Buddhas hånd

Hvis du får et eksemplar, må du sørge for at det vokser godt:

  • plassering: utendørs, i full sol eller i halvskygge.
  • Jord eller underlag: den må ha god drenering og være rik på organisk materiale. På grunn av størrelsen kan den lett pottes med et universelt voksende medium blandet med 30% perlit.
  • Irrigasjon: tre eller fire ganger i uken om sommeren, og hver 5.-7. dag resten av året. Vannlogging må unngås.
  • Abonnent: fra begynnelsen av våren til slutten av sommeren / begynnelsen av høsten, bør den gjødsles med organisk gjødsel, som gjødsel, guano, egg og bananskall … I tilfelle å ha den i en gryte, bør flytende gjødsel bli brukt.
  • Plager og sykdommer: det samme som det vanlige sitrontreet. Du har mer informasjon her.
  • Planting eller transplantasjonstid: på våren. Det krever en pottebytte hvert annet år.
  • Rustikk: støtter mild og sporadisk frost ned til -2 ° C.

Har du noen gang sett sitrontreet «Buddhas hånd?