Skip to content

Sitrusfysiopatier

4 de juli de 2021

Sitrusfrukter, det vil si sitron, appelsin, mandarintrær og alle andre arter av Citrus-slekten, lider ofte av patofysiologi. Disse har ingenting å gjøre med skadedyr eller sykdommer, om ikke feil som blir gjort når du dyrker dem. Av denne grunn ser vi ofte at de har frukt med veldig tykk hud eller at de ikke er ferdig modne, men vi kan ikke identifisere årsaken til problemet.

Og det er at opprinnelsen, i disse tilfellene, rett og slett ikke blir sett med det blotte øye. For å rette på det kan vi faktisk bare gjøre en ting: veilede oss etter symptomene. Gi oss beskjed hva er fysiopatiene i sitrus, og hva er tiltakene vi må ta for å gjenvinne helsen.

Fnyser frukten

Puffing av frukten er en fysiopati som består i separasjonen av massen fra skallet, eller også fra selve segmentene. Dette oppstår når det blir igjen på treet lenger enn nødvendig, men det oppstår også når høy luftfuktighet kombineres med høye temperaturer.

Likeledes er det viktig å unngå overdreven påføring av nitrogen, da dette favoriserer den raske utviklingen av fruktene, og derfor utseendet til denne lidelsen.

Behandling

Kompost er et naturlig produkt

For ikke å skje med deg igjen, bortsett fra å samle fruktene så snart de modnes, hva du kan gjøre er å holde en god abonnentkalender. Når et tre får alle næringsstoffene det trenger, er det vanskelig for fruktene å ikke utvikle seg godt.

Derfor anbefales det å bruke en spesifikk gjødsel på sitrusfrukter i løpet av våren og sommeren, i henhold til bruksanvisningen.

Veldig tykk hud (og lite masse)

Har det noen gang skjedd med deg at når du for eksempel skulle samle sitroner eller mandariner, har du funnet ut at de har en veldig tykk hud eller skall, men nesten ikke med masse? Disse kan ha nådd sin endelige størrelse, og til og med trærne ser fine ut, men … hvorfor skjer dette?

Også, skyldes en ernæringsmessig ubalanse, eller for å være mer spesifikk: mangel på fosfor, eller hva som skulle bli det samme: et overskudd av nitrogen. Og det er at når det er for mye nitrogen, reduseres fosforet som er tilgjengelig for planter.

Behandling

Hva du skal gjøre er gjødsle frukttreet med gjødsel rik på fosfor, for eksempel benmel (til salgs), som er naturlig om våren og sommeren.

Granulering

Dette er det typiske problemet som ikke blir sett før du åpner frukten. Det oppstår når de mister nesten all væsken, så vel som fargen. Det er vanlig i appelsiner, men vises også i mandariner og andre trær, spesielt når den dyrkes i regioner hvor temperaturen er høy hele året og jorden er veldig lett.

Behandling

Appelsintrær kan ha fysiopatier

Det beste du kan gjøre i disse tilfellene er å velge varianter som er motstandsdyktige mot klimaet vårt, og mot den type jord vi har.

Oleocellose

Det er en fysiopati som oppstår når frukten utskiller en fet substans, enten på grunn av å ha fått en støt som har forårsaket sprekker eller sprekker i skallet, eller på grunn av et problem på mobilnivå. I alle fall forårsaker denne væsken utseende av grønnbrune flekker som ender opp med å bli sorte.

Hvorfor vises det? Vi vil, hovedårsaken er overdreven fuktighet, enten miljømessig og / eller på bakken. Derfor er det viktig å velge varianter som passer for vårt område, samt å dyrke dem riktig.

Behandling

For at dette problemet skal vises i trærne dine, i tillegg til det vi allerede har diskutert, Vi anbefaler å høste fruktene på de tørreste dagene.

Sprukket frukt

Sprekkingen av fruktene oppstår mens de fremdeles er på treet, vanligvis før de modnes. I begynnelsen er det bare skallet som påvirkes, men problemet er at massen utsettes for soppinfeksjoner (overføres av sopp), som får tilgang til den gjennom sprekker i huden.

Det skjer mye når planten får mye vann en stund, og deretter lider av tørke. Disse endringene gjør at det går tom for forsyninger for å kunne fullføre modningen av fruktene. Men du bør vite at det er andre faktorer, for eksempel kaliummangel, for kompakt og / eller ernæringsmessig dårlig jord, eller til og med tilstedeværelsen av patogene mikroorganismer.

Behandling

Sitrus kan ha mange fysiopatier

Behandlingen må »angripe» forskjellige fronter:

  • Det må sikres at planten får vann hver gang den trenger det. Sitrusfrukter tåler ikke tørke, så det er veldig viktig at de vannes fra tid til annen, og unngår å få dem til å gå gjennom tørre perioder.
  • I løpet av hele blomstrings- og fruktsesongen blir den gjødslet med kaliumrike gjødsel.. Det anbefales også å gjødsle dem med en spesifikk gjødsel for sitrus (til salgs). Selvfølgelig skal de ALDRI kombineres: bruk en måned og den neste en annen måned, og følg alltid bruksanvisningen som du finner på pakken.
  • Det er tilrådelig gjøre en ernæringsanalyse av jorden, for å sjekke fruktbarheten din.

Har det vært av interesse for deg? Vi håper at du har klart å finne opprinnelsen til problemet med sitrusfrukter.