Skip to content

Skadedyr i sitrus

3 de juli de 2021

Planter som er kjent som sitrus er de som har egenskaper som er veldig enkle å huske, nemlig: blomstene er små, hvite og gir en veldig behagelig søt aroma som er kjent som appelsinblomst; og noen frukter som faktisk er frukt, ettersom de har matbruk med en avrundet form, og med en ofte spiselig masse med en syrlig smak som ved visse anledninger er delt inn i segmenter, slik det er for eksempel mandarin orange.

De er så viktige over hele verden at når klimaet tillater det, dyrkes de i frukthager, hager og til og med på terrasser, hvor alt mulig blir gjort for å oppnå store høst. Men for å oppnå dette, Det er viktig å vite hvordan man identifiserer sitrusskadedyr og hva du skal gjøre for å eliminere dem.

Midd

Edderkoppmidd er en av de vanligste skadedyrene på sitrus

Midd, som edderkoppemider, er små insekter, så små at de er omtrent 0,5 cm eller så. De spesielt holde seg til undersiden av bladene, ved siden av nervene til disse. Dermed kan de mate på saften uten å bli forstyrret.

Men hvilke symptomer forårsaker de? Disse: spindelvev, for tidlig bladdråpe, fargeløse flekker, generell plantesvekkelse. Heldigvis kan de behandles veldig enkelt med akaricider (som) eller med såpe og vann.

Bladgraver

Bladgraveren er et skadedyr som påvirker sitrus

Leafminers er dipteranlarver, som de av slekten Liriomyza. Disse graver galleriene i bladene, så mer eller mindre gjennomsiktige linjer eller flekker kan sees fra bjelken, og fra undersiden pesten.

De forårsaker skade som ikke er veldig alvorlig i begynnelsen; det vil si at det er lett å identifisere galleriene fordi de er linjer. Men når de er oppdaget, må plantene behandles med anti-miner insektmidler (til salgs).

Hvit flue

Hvitfly påvirker sitrus

Whitefly er et annet skadedyr som vi vil se på bladene av sitrusfrukter, spesielt på undersiden. De er saksugende insekter, veldig små. De formerer seg raskt, så Det som i begynnelsen var små gulaktige flekker av liten betydning, fører til slutt til avblæring; det vil si til det tidlige bladets fall.

Derfor må sitrusfrukter behandles med de minste symptomene, med et insektmiddel som eliminerer hvitflue, enten kjemisk (som) eller økologisk som svart såpe (til salgs).

Fruktflue

Fruktflua påvirker sitrus

Fruktflua er en liten dipteran som har en forkjærlighet for moden frukt og de som begynner å gjære. Det de gjør er la eggene være inne i frukten, så de klekker umiddelbart og er selvfølgelig ikke lenger egnet til konsum. Dessuten råtner de raskt.

En måte å eliminere dem på, eller i det minste å ha dem mer kontrollerte, er å tiltrekke dem til frukt som er i ferd med å spaltes, det vil si myke og / eller som begynner å lukte dårlig. Et annet alternativ er å behandle planten med feller (til salgs).

California rød lus

California rødlus påvirker sitrus

Den røde lusen i California er en type limpet-lignende melkefugl som spiser på løvesaften, spesielt undersiden, stilkene, og kan noen ganger til og med sees på selve fruktene. Denne pesten Den lever også på saften, og når du fjerner den, etterlater de en hvit flekk akkurat der de var.

Som alle melkefugler blir de drept veldig bra og raskt med kiselgur (til salgs). Du må bare fukte planten – om ettermiddagen, når solen ikke lenger skinner på den – og helle produktet over den. Et annet alternativ er å bruke et anti-melkebug insektmiddel (tilgjengelig for salg).

Afrikansk sitruspsila

Afrikansk psylla er et skadedyr som ligner på bladlus

Den afrikanske psylla, eller Tryoza erytreae, er et insekt som ligner på bladlus som måler ca 2 millimeter. Den har gjennomsiktige vinger, og den er grønn først og mørk brun senere. Eggene er gule eller oransje og legges på de unge bladene, der de klekkes. Når de gjør det, De spiser på disse bladene, buler dem ut og får dem til å se vridd ut.

I tillegg er det viktig å vite at de kan overføre en bakteriell sykdom som kalles grønnere, som hvis den ikke behandles i tide, blir dødelig. Derfor er det viktig å behandle med spesifikke insektmidler (til salgs), i henhold til produsentens instruksjoner.

Bladlus

Bladlusen angriper sitrus

Bladlus eller bladlus er insekter som måler omtrent 0,50 centimeter, som har en avrundet gul, grønn eller brun kropp og langstrakte ben. De er for det meste avsatt på unge skudd, men blir også sett på blomsterknopper. I alle fall, skadene er: abort av blomster, generell svakhet og deformasjon av bladene.

Behandlingen består av sprøyting med vann og nøytral såpe, men hvis treet er stort, er det ideelle å plassere en bladlusfelle (til salgs).

Turer

Trips er et vanlig skadedyr på sitrus

Og til slutt har vi turene. Disse er som ørepynt, men i miniatyrversjon, svarte, og med en lengde på omtrent 0,5 centimeter som er avsatt på undersiden av bladene. Der Vi vil også se ekskrementet deres, som er hvitaktig i fargen, og også flekkene de etterlater seg.

For å eliminere dem er det mulig å plassere antitripsfeller på grenene på treet; på denne måten vil de bli kontrollert. Men hvis det er en ung og liten sitrus, er det å foretrekke å behandle den med kaliumsåpe (til salgs), neemolje (til salgs) eller kiselgur.

Jeg håper det nå er lettere for deg å identifisere skadedyrene til sitrusfruktene du dyrker.