Skip to content

Skjønnheten til blåregn

27 de juli de 2021

Vanskelig å tenke at så mye skjønnhet kan være skadelig. Men det skjer med blåregn, en plante med vakre blomster som faller i flokk, men veldig giftig samtidig.

Kanskje det mest kjente blåregnlandskapet vil være den berømte Wisteria Tunnel, en blåregndekket tunnel som ser ut over Kawachi Fuji Gardens, i den japanske byen Kitakyushu. Blåregn har blitt viklet rundt strukturen og har dermed dannet en fantastisk flerfarget tunnel som blomstrer mellom slutten av april og midten av mai, når blomstene gir et unikt skuespill.

Mer enn 150 blåregnplanter av 20 arter de sameksisterer på stedet, og de hengende blomsters nåde forvandler tunnelen til en drømmeaktig gang.

Anlegg

Blåregn er innfødt i Kina, Japan og Nord-Amerika og er en plante som tilhører familien til belgfrukter. Dens vitenskapelige navn er Wisteria, en hyllest til den amerikanske legen Gaspar Wistar. Det er mange arter av blåregn, og blant de mest kjente er de blåregn sinensis, blåregn floribunda, blåregn venusta, blåregn caroline og blåregn blå.

Blåregn

Standard blåregn har en tykk, treaktig koffert, men er vridd. Det blir knapt sett når planten blomstrer fordi den er hengende blomster de danner vakre klynger som faller. De blomster er duftende og de kan være hvite, lilla eller lilla avhengig av sorten.

De blåregn er giftig, spesielt frøene og belgene, så du må være forsiktig hvis det er barn eller kjæledyr hjemme, og holder dem utenfor rekkevidden.

Prydplante

Blåregn er en visuelt utsøkt plante, og det er derfor den er mye brukt med dekorative formål. Tvert imot er det ikke en veldig praktisk plante da den tiltrekker seg insekter, spesielt bier. Generelt brukes den på pergolaer, gjerder og vegger fordi den er en klatrer.

Når det gjelder pleie, er det nødvendig at den vokser i en semi skyggefullt sted den tåler ikke direkte eksponering. På den annen side trenger den regelmessig vanning fra vår til sommer.

Det beste for henne er a jord rik på organisk materiale og med god drenering. Bedre hvis det er dypt og omfattende, da det er en plante som trenger plass til å spre seg.

Blåregn

Selv om den tåler frost, er det best å ta vare på den. I tillegg anbefales det å gi ham en senvinterkompost for å forbedre blomstringen. Beskjæring skal være sent på høsten eller tidlig på våren, det vil si på slutten av blomstringen for å hjelpe veksten. I tillegg vil det være nødvendig å fjerne blomstene som visner om våren og sommeren for å lede energien til planten til utviklingsområdene.

Blåregn er en veldig attraktiv prydplante med levende fargede hengende blomster, men det er en giftig plante.