Skip to content

Slekten Mimulus

9 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en blomst som er kjent ikke bare for sitt dekorative utseende, men også for å være en del av en rekke blomsterremedier. Sikkert har du noen gang vært i stand til å snakke om Bach-blomster. Det handler om sjangeren Mimulus. I denne gruppen av planter er det mer enn hundre arter som vi finner blant Mimulus cardinalis eller Mimulus lewislii. Disse plantene er perfekte for å dekorere de mørkeste og fuktigste delene av hagen.

Hvis du vil vite hvordan du skal ta vare på og hvilke egenskaper plantene av slekten Mimulus har, her forteller vi deg.

Medisinske aspekter

Mimulus

Denne blomsten er ganske kjent for berømmelsen den har fått i blomstermidlene. Det brukes ikke bare til ornamentikk, men også Den ble brukt tidlig på 1900-tallet til homeopati. Legen som fokuserte på å studere effekten av dette anlegget for behandling og uvanlig forskning gjorde denne planten mer relevant. Denne forskeren testet alle effektene av plantene i denne gruppen på kroppen sin. Dagens anvendelse av rettsmidlene er foreldet, og det er ikke mye om effektiviteten.

Det er andre mer vanlige planter som mer er kjent om deres gunstige effekter. Ifølge en studie av Dr. Bach kan denne planten tjene som et homøopatisk middel for å berolige angst, visse fobier og hjelpe mennesker som er veldig nervøse generelt. Denne legen har beskrevet mer enn 38 foreslåtte rettsmidler, selv om de har blitt tatt mer som en anekdote enn som en løsning på problemer.

Hovedtrekkene

Mimulus omsorg

I vårt tilfelle skal vi snakke om plantene av slekten Mimulus fordi de har kvaliteten på å dekorere hager. Den overstiger hundre arter. Blant de mest kjente vi har Mimulus cardinalis, Mimulus lewisii, Mimulus glutinosus eller Mimules cupreus blant andre.

Det er også andre kommersielle hybrider som har andre egenskaper som de som er nevnt ovenfor. De er planter som vanligvis ikke overstiger en halv meter i høyden og de har blader med en levende grønn farge. Kantene på bladene er glatte eller serrated avhengig av arten vi behandler. Blomstene er ensomme og kan sees på slutten av en lang pedunkel. De er traktformede og bilabierte. Avhengig av arten kan vi ha blomster med forskjellige farger som varierer mellom rød, krem, gul osv. Blomstring foregår om sommeren, selv om det er noen hybridarter som selges i butikker som blomstrer tidlig på våren.

Blant de mest fremtredende bruksområdene vi har dekorasjon av steineteer, fortauskanter eller blomsterbed. Det er også mange mennesker som bruker den i potter for å beskytte dem mot kulde og beskytte dem mot vinteren. Når det gjelder hybridarter som vi har nevnt tidligere, kan vi se de som foretrekker skyggefulle situasjoner og med større fuktighet. For eksempel har vi arten M. cardinalis og M. lewisii.

En av de store egenskapene vi kan fremheve av plantene i slekten Mimulus øst, selv om de ikke er flotte eller spektakulære planter å se, De blir ikke ubemerket hvis vi plasserer dem for å dekorere både steinhager, blomsterbed eller til og med i potter.

Omsorg for planter av slekten Mimulus

gule blomster

Selv om de ikke er planter med mange krav, må vi ta hensyn til noen grunnleggende aspekter i deres stell. Først og fremst er det å ta hensyn til temperaturene og plasseringen. Innenfor denne sjangeren det er arter som trenger god eksponering for solen. Det er andre som trenger mer skygge eller som tåler lave temperaturer. Teoretisk sett de tåler opptil -15 grader om vinteren. Dette faktum virker noe nysgjerrig, gitt at de i de fleste av dem trenger et slags ly mot vinterkulden.

Ideelt sett setter vi hvert anlegg på stedet og temperaturene det trenger. Når det gjelder jorda, må vi være spesielt oppmerksomme slik at planten kan utvikle seg under gode forhold. Jorda må være svampete, med nok næringsstoffer, god lufting og ikke glemme drenering. For å holde jordens fruktbarhet aktiv nok til å dekke næringsstoffene som disse plantene trenger, kan vi gjødsle med en god kompost omtrent to ganger i året. Den mest anbefalte tiden er vanligvis både om høsten og om våren. Disse to tidene av året er avgjørende, da de trenger større mengder næringsstoffer både for blomstring og etter blomstring.

La oss nå gå over til hyppigheten av vanning. Å være en art som lett tilpasser seg halvskyggelige forhold, vil den hele tiden trenge mer fuktighet. Den beste måten å vanne på er at vanningene er hyppige, men ikke veldig rike. På denne måten oppnår vi at vanningen holder en viss fuktighetsgrad i jorden som er viktig nok til å holde planten i god stand.

Multiplikasjon og vedlikehold av planter av slekten Mimulus

Mimulus i naturlig økosystem

Hvis vi vil multiplisere disse plantene, er det enkleste å bruke delingen av det samme i løpet av vårsesongen. På denne måten får vi at om sommeren er de forberedt på blomstring. Hvis ikke ved deling om våren, vi må gjøre det med stiklinger om sommeren, denne teknikken er mer komplisert.

For vedlikehold av planten trenger vi at underlaget har gode næringsstoffer, mulch og fuktighets- og friskhetsforhold mer eller mindre kontrollert og konstant over tid. Selv om det kan spres gjennom frø, er det ikke det vanligste hvis vi allerede har planten tidligere. Uansett, hvis vi vil gjøre det slik, trenger vi et beskyttet såbed vi må opprettholde en temperatur på 15 grader hele tiden. Hvis vi må garantere vekst fra bunnen av, kan pleien være noe strengere i begynnelsen. Når planten først har rotfestet og utvikler seg, kan vi ta vare på den ved å bruke nødvendig vedlikehold i henhold til arten i slekten.

Som du kan se, kan plantene av slekten Mimulus tjene som handling hvis vi har en hage i skyggen. Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om disse plantene og hvordan vi skal ta vare på dem.