Skip to content

Starlight Avatar, den første planten som avgir lys

27 de juli de 2021

I et par år har det vært mye snakk på portaler om økologi og miljøet til lage økologiske planter som avgir lys, med sikte på at vi i fremtiden kan erstatte pærene vi bruker for øyeblikket med disse grønnsakene.

Og selv om vi fremdeles er langt fra å oppnå det, er sannheten at forskere fra selskapet Bioglow, som ligger i USA, har oppnådd et selvlysende anlegg som ikke er i stand til å lyse et rom …, men det er i stand til dekorere den på en veldig spesiell måte og fremfor alt forskjellig fra alle andre. De ringer henne Starlight Avatar, med referanse til de lysemitterende plantene i filmen Avatar.

Starlight Avatar

Denne nysgjerrige planten er genetisk modifisert, og den er verken mer eller mindre enn en Nicotiana tabacum, det vil si en tobakkplante. Denne arten oppfører seg som en årlig, det vil si at den i løpet av et år må spire, blomstre og bære frukt, egenskaper som har blitt påvirket etter å ha manipulert genene for å avgi lys. Levealderen til Starlight Avatar er omtrent tre måneder, og må beskyttes mot lys, det er derfor det ikke anbefales å ha det i en hage.

Bioglow-selskapet er i ferd med å auksjonere for allmennheten rundt tjue eksemplarer, som vil havne i et hjem der sikkert mer enn én besøkende vil bli veldig overrasket over å se det. Disse auksjonene starter med en dollar. Vinneren vil du motta et vekstsett i tillegg til den rare og nysgjerrige planten selvfølgelig.

Starlight Avatar

Hvis Bioglow lykkes med salget av sine bioluminescerende planter, er det sannsynlig at andre selskaper blir med og lager sine egne og hvem vet, kanskje de fortsatt avgir et lysere lys.

Hva synes du om dette emnet? Vil du ha en Starlight-avatar?