Skip to content

Stell av sitrontre

6 de juli de 2021

Sitrontreet er et av de mest kultiverte frukttrærne i de tempererte og varme områdene i verden. Frukten, selv om den ikke kan konsumeres direkte, brukes mye til å smake forskjellige retter. I tillegg er det en plante som med tid og litt beskjæring kan gi hagen god skygge, noe som gjør den til en veldig interessant art.

Vil du vite hva pleien til sitrontreet er? Deretter vil du kjenne alle triksene slik at frukttreet ditt produserer en stor mengde sitroner.

Hovedtrekkene

Sitrontre varianter

Sitrontreet, hvis vitenskapelige navn er Citrus x limon, Det er et eviggrønt tre som når en høyde på 5-6 meter. Det er den sitrusarten som er mest følsom overfor kulde, og som tåler veldig svak og tidvis frost ned til -3 ° C. Dette er noe som må tas i betraktning, siden hvis vi bor i et område, er vinteren kjøligere, må vi beskytte den med gjennomsiktig drivhusplast eller til og med inne i hjemmet i et rom som er godt opplyst.

Den har en avrundet krone som betyr at vi ikke trenger å gjøre for mye beskjæring for å få den til å se attraktiv ut. Stammen er tykk og barken er grå.. Avhengig av hvilken type sitrontre vi har plantet, varierer koffertstrukturen vanligvis. Vi må huske på at for å kunne så den og at den er i god stand, må vi unngå jord med høy natriumindeks eller lav dybde. Dette er fordi de reduserer produktiviteten til sitrontreet. Hvis vi skal ha et vanlig sitrontre for et rent estetisk formål, er det ikke nødvendig for det å produsere for mange sitroner. På den annen side, hvis vårt mål er produksjon av sitroner, må vi ta hensyn til dette aspektet.

En av egenskapene som bidrar til å gjøre sitrontrær mer attraktive dekorativt, er deres duft. Det er ganske merkelig og hyggelig å bidra til å provosere en berusende aroma. Den har takkede blad som ender på et punkt. Fargen på bladene er matt grønn, og de måler vanligvis mellom 5 og 10 centimeter i lengde, avhengig av art. Vi kan også se at de har tykke og skarpe torner på grenene. Frukten, eller sitronen, er ovoid i form og er omtrent 10 centimeter lang når den når modenhet. Det har vanligvis en brystvorte på tuppen. Levetiden til sitrontre er omtrent 50-60 år, så de følger oss nesten hele livet.

Sitronsorter

sitrontrepleie i hagen

Vi har allerede nevnt flere ganger at avhengig av arten av sitrontre vil vi ha litt sitrontrepleie eller andre. La oss se hvilke som er de viktigste artene som dyrkes:

  • Eureka: det er den vanligste typen sitrontre som dyrkes. Det vokser vanligvis gjennom hele året og rikelig.
  • Lisboa: Det er et tre som har flere torner på grenene i ungdomsårene. Det har vanligvis frukt som gir større mengde juice, men har større syre.
  • Ponderosa: Det er et slags sitrontre som er ganske motstandsdyktig mot frost. Fruktene varierer fra resten ved at de er lengre og med en tynnere hud.
  • Meyer: Det skiller seg ut for å ha en frukt som er en hybridart mellom sitron og appelsin. Selv om den har en gul farge og i noen oransje toner. Siden det trenger så mye pleie, blir det ikke kommersialisert.
  • Yozu: Det er et slags sitrontre som dyrkes i Japan og Korea. Frukten har egenskaper blant grapefrukt og kinesiske appelsiner. De er også kaldtolerante.

Stell av sitrontre

sitron

Når vi har treet vårt hjemme, vi må finne et sted beskyttet mot kulde og direkte utsatt for solen slik at den kan vokse. I tilfelle vi ønsker å ha den i en gryte, vil vi flytte den til en som er omtrent 3-4 cm bredere; og hvis vi vil ha det – og hvis vi kan – ha det på bakken, vil vi plante det i hagen i en avstand på minst to meter fra andre høye planter.

Det anbefales at du først nærer jorden med gjødsel og andre kosttilskudd som hjelper den å gi de nødvendige næringsstoffene for riktig vekst. Det kan gjøres ved spiring av frø, og for dette anbefales det å vente til vinteren. Dette er fordi den hviler fra blomstring. Den må plantes i et område der den er beskyttet mot vinden, ikke bare mot kulde.

Hvis vi snakker om irrigasjonDette bør være hyppig, spesielt om sommeren siden det ikke motstår tørke. Med dette i bakhodet vil vi vanne den tre til fire ganger i løpet av sommersesongen, og hver fjerde dag resten av året. Den beste vanningen er sprinkler og må vannes nesten daglig. De trenger en stor mengde magnesium som kan innlemmes ved å abonnere.

Fra våren til slutten av sommeren bør vi utnytte den til å gjødsle den med organisk gjødsel, for eksempel guano eller gjødsel, og helle et lag på to eller tre centimeter en gang i måneden.

Det meste av sitrontreet skal gis under veksten. Hovedsakelig skjer veksten i tre årstider: om våren blir de yngre bladene født med et lysere utseende enn de voksne og blomsterknopper på de nye grenene. Om sommeren er det noen mindre fødsler enn om våren siden temperaturene er høyere. Vi ser også en fallvekst der noen blader dannes som et mål for å sikre løvverket.

Til slutt må vi beskjær den på sen vinter. For dette må vi fjerne døde, syke eller svake grener, og trimme de som vokser for mye. Det bør også tas i betraktning at kronen på treet må ryddes i midten for å la lys komme inn i interiøret og gi næring til røttene. Beskjæring må gjøres om våren. Ingen av dem anbefales å være veldig ekstreme for ikke å skade treet.

Med disse tipsene vil sitrontreet gi oss mer enn en glede hvert år så lenge vi holder det borte fra de vanligste sitrontre skadedyrene.