Skip to content

Symptomer og behandling av tomat mugg

13 de juli de 2021

Våre avlinger kan påvirkes av skadedyr fra insekter eller en slags sykdom. De fleste av dem blir raskt gjenkjent takket være symptomene som vises, og det er mulig å behandle dem i tide for ikke å miste kulturen.

I dette tilfellet vil vi snakk om tomat mugg. Hvis du vil vite symptomene på mugg og hvordan du skal behandle det for å kurere det så snart som mulig, fortsett å lese 🙂

Mugg og symptomer

berørt tomat

Mugg er en sykdom forårsaket av noen sopper. Disse soppene blir parasitter av mange grønnsaker gjennom fuktigheten som avlingen oppnår takket være regn eller vanning.

I tilfelle tomat, hvis mugg påvirker den, kan den gjenkjennes av flere symptomer. Ofte vises brune flekker et askelignende strukturert pulver ved bladets bjelke. Dette fører til at bladene ikke puster godt og kveles i hjel. Flekker ser fettete ut.

Mugg dukker opp på grunn av en situasjon med for høy luftfuktighet, enten på grunn av mye vanning eller langvarig regn. Temperaturen for at de skal utvikle seg vel det er mellom 10 og 20 grader. Hvis planten har et sår eller en liten sprekk, er det mer sannsynlig å bli smittet. Hvis plantens beliggenhet er for skyggefull eller overgjødslet, er den også utsatt for mugg.

Hvordan behandle tomat

For å fjerne mugg fra tomat, må noen få ting gjøres. Den første er å fjerne de infiserte delene for å forhindre at den sprer seg gjennom resten av planten og andre. Etterpå vil det bli forsøkt å lufte plantasjen for å redusere fuktigheten og favorisere tørking.

Etterpå anbefales det å beskjære for å avklare innhøstingen og unngå steder der fukt akkumuleres.

Hvis mugg vedvarer etter disse tiltakene, det er bra å endre området der tomaten er plassert.

Med disse tipsene, bør du kunne ha tomatene dine uten frykt for å bli mugg.