Skip to content

Symptomer på skadedyr og sykdommer i planter

26 de juli de 2021

Planter må overvinne mange problemer hvis de skal overleve. Alle typer av skadedyr og sopp de venter alltid på at du skal vise tegn på svakhet for å angripe deg.

De kan selvfølgelig unngås, men noen ganger er det ikke lett. For å hjelpe deg med å ta vare på dem, gir vi deg noen tips slik at du kan identifisere hovedsymptomer på skadedyr og sykdommer i planter.

Pest symptomer

Maur og bladlus

Insekter kan angripe planter hele året, med vår og spesielt sommer som deres favoritt sesonger. Det tørre og varme miljøet favoriserer hvitløk, bladlus og mange andre, for eksempel rød edderkopp eller hvitflue. Men i tillegg trenger vi ikke glemme larver noen insekter, for eksempel den røde palmevevilen, som trenger å spise store mengder av planten for å tilfredsstille deres appetitt.

Men hvilken skade forårsaker de plantene våre? De hyppigste er:

  • Skadede blader: de kan bli bitt av snegler, rynket av bladlus, eller har sølvfargede områder fra trips.
  • Bladene tørker raskt: Larvene til den røde palmevevilen spiser på palmens knopp, og det første man vanligvis ser er svekkelsen av bladene. Hvis skadedyret skrider frem, vil det i løpet av noen dager falle, og ingenting kan gjøres for å redde planten.

Symptomer på sykdommer

Bladesopp

Sopp er organismer som alltid er tilstede i miljøet. Hvis vi overdriver det med vanning, eller hvis luftfuktigheten er for høy, kan planten bli svak. Det må også tas i betraktning at hvis vi ikke legger helbredende pasta etter beskjæring av dem og / eller vi ikke desinfiserer verktøyene før og etter jobb, risikoen for å bli berørt er høy.

Vi kan vite om planten har noen sykdom hvis vi observerer:

  • Hvitt eller gråaktig pulver på bladene, på grunn av pulveraktig mugg.
  • Små støt på undersiden av bladene og misfarging på overflaten, som en konsekvens av rust.
  • Stamråte, spesielt hos unge planter, som en årsak til Phythophtora-soppen.

Husk å sjekke plantene dine med jevne mellomrom for å oppdage skadedyrs symptomer i tide.