Skip to content

Symptomer, skade og behandling for kål sommerfugl

13 de juli de 2021

Kålsommerfuglen som har et vitenskapelig navn Pieris brassicae, er klassifisert som en lepidopteran, noe som betyr at dette er en døgnfugl som forårsaker skade på kålåker.

Dette er et insekt som blir sett på som et umettelig rovdyr når den er i larvestadiet, fordi den bruker bladene som matkilde, og lar kålene som finnes i frukthager uten blader.

Hvordan eliminere eller forhindre utseendet til kålsommerfuglen?

eliminere eller forhindre kålsommerfuglen

Det er viktig at vi husker at det eneste stadiet i kålsommerfuglens liv som forårsaker skade på kål, er larven. Derfor, sommerfugler og eggene deres spiser ikke på plantens blader.

For å vite hvordan du kan eliminere eller forhindre utseendet til denne typen insekter, må vi vite mer om livssyklusen.

Kål sommerfugl livssyklus

Voksen kål sommerfugl: Dette er døgninsekter som de har hvite vinger med noen øvre kanter i svart farge samt med noen punkter i samme farge hvis disse er kvinner.

Kål sommerfugl egg: vanligvis vi finner dem på toppen av plantens blader, spesielt på undersiden, i små grupper med gul farge.

Kållarver eller larver: Når eggene har klekket ut, vises disse små larvene som har et svart hode, som vi vanligvis ser festet til kålbladene, av ganske små tråder som de bruker som et edderkoppnett for å kunne feste seg til bladene , å være her hvor kålbladene er maten deres.

Når disse larvene er større, de blir grønne med striper langs kroppen som har en grønn gul tone med noen sorte prikker på ryggen.

Chrysalis eller puppe: Etter larvestadiet utvikler disse larvene seg til en chrysalis, som med andre ord betyr at ta form av en kokong som holder seg til planten eller til den overfladiske delen av frukthagen, hvor den forvandles til en voksen sommerfugl.

Symptomer på utseendet til kålsommerfuglen

Det vi vanligvis observerer når det er tilstedeværelse av dette insektet i hagen, er mange biter på kålblader.

Det er viktig å være årvåken og gjør en fullstendig sjekk på bladene til hver av kål- og kålplantene, for å finne personen som er ansvarlig for disse skadene. Hvis vi ser noen larver som oppfyller egenskapene nevnt ovenfor, kan vi være sikre på at det er kålsommerfuglen.

Bortsett fra det vi kan se den svarte ekskrementer på toppen av bladene, som igjen er produsert av larver.

Hvis vi merker tilstedeværelsen av bitt, men ikke observerer sporene til det ansvarlige insektet, det kan være snegler eller snegler. Denne typen insekter er vanligvis vanskelig å finne om dagen.

Behandling for å eliminere kålsommerfuglen

Behandling for å eliminere kålsommerfuglen

En gang tar vi hensyn til at skaden som produseres av kålsommerfugler er ekstern, anbefales det å bruke produktene som kommer i form av en spray eller et pulver på overflaten av kålplanter, selv om dette er et produkt som ikke er det samme i alle presentasjoner, er det beste vi kan gjøre å konsultere en ekspert innen skadedyrbekjempelse.

Også vi kan bruke litt økologisk behandling for å eliminere dette skadedyret. For dette kan vi bruke en neemolje som et slags insektmiddel av naturlig opprinnelse, siden dette er et av alternativene som ikke forårsaker noen skade eller negativ effekt på plantene, fordi den viktigste fordelen er at det ikke er et produkt. giftig for mennesker eller andre dyr.