Skip to content

Typer kål

5 de juli de 2021

En av grønnsakene vi introduserer mest i kalorifattige dietter er kål. Det er forskjellige typer kål avhengig av egenskapene og dyrkingsmåten. De tilhører en omfattende familie av Brasicáceas-gruppen. Danner et stort antall arter som er ganske forskjellige fra hverandre, hvorfra blomsterkål, bladkål og til og med rotkål skilles ut. Disse klassifiseringene avhenger av den delen av planten vi spiser.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg om alle egenskapene som forskjellige typer kål har.

Hovedegenskapene til kåltypene

typer kål som finnes

Dette er urteaktige planter som tilhører familien Brasicaceae. Alle av dem er preget av å ha en blomsterstand som er spiselig og som kalles navnet knopp. Normalt forbrukes denne delen før den når sitt modenhetsstadium. Denne knoppen har noen spesielle egenskaper. De finnes i gruppen av planter, og det finnes forskjellige spiselige varianter. Det er typer kål som bladene kan spises fra, som collards, kål og orientalsk sennep. På den annen side har vi også kålene blomstene spises fra som brokkoli og blomkål og til slutt noen typer kål der vi spiser stammen, som rosenkål.

Hovedsakelig de består av vann siden de representerer 90% av hele sammensetningen. De har lite kalorier og mye fiber som hjelper alle dietter med vekttap. Ikke bare har den lave kalorier og en høy mengde fiber, men den har også høye næringskomponenter som kalsium, kalium, vitamin C, slimhinne, mineraler og svovelforbindelser, sistnevnte ansvarlig for en merkelig lukt når den tilberedes.

Typer kål

typer kål

Vi skal analysere hva som er de forskjellige fargene og deres viktigste egenskaper

Grønnkålkål

Det er en type grønnkål som er en av de mest populære i dag. Denne krøllen er gyldig for dyrefôr, men i dag er et mangfold av retter og dietter inkludert. Spesielt vi ser dem inkludert i veganske eller detox dietter. Som resten av kål er det lite kalorier og rik på mineraler.

kinakål

Det er en variant som har sin opprinnelse i Østen og sprer seg mer og mer gjennom den utilsiktede gastronomien. Utvidelsen av disse kålene det er spesielt aktivt i Nord-Europa. Og det er at disse variantene tåler lave temperaturer veldig bra.

rødkål

Det er den klassiske som brukes i kebab. Det er karakteristisk for å ha en lilla farge og er en av de rikeste i antioksidanter. Det er ganske gunstig for øynene, og det er veldig vanlig å konsumere det i salater og med noen oppskrifter med en bittersøt smak.

Kål

Denne typen kål er et av bladene som gir opphav til lukkede knopper med stor tetthet. Det er noen kål av forskjellige typer som krøllete blad eller hvitkål. Fordelen med denne sorten er at den kan konsumeres både rå i salater og tilberedes.. Den kan konserveres med eddik eller gjæres. Som med mange grønnsaker, er den beste måten å utnytte næringsstoffene i kål å konsumere den rå

kål

Kål har sin opprinnelse i Middelhavet og inkluderer forskjellige varianter av kål som ikke danner lukkede hoder slik det skjer med kål. Det mest normale er å konsumere dem kokte, sauterte eller stuet. Som andre arter har de lite kalorier i vann, både i vitaminer og mineraler.

Typer spirer: rosenkål

utvalg av kål

Det er en av variantene som hovedsakelig konsumeres for skuddene. Det kan sies at det er en av typene rotkål. Det er mye brukt i raskt fett tap dietter som det knapt har kalorier per 100 gram. Imidlertid gir de en stor mengde mineraler og vitaminer til kroppen og har en effekt som bidrar til å eliminere væskeretensjon. Den beste måten å konsumere rosenkål for å kunne innlemme alle næringsstoffene i kroppen er i gryteretter og i kombinasjon med andre belgfrukter eller grønnsaker eller som tilbehør til litt bakt fisk.

Blomkål

Det er en av de mest kjente sammen med brokkoli. Det som forbrukes av blomkål er blomsterstanden. Det er en type hvite og kjøttfulle blomsterstander som må være levende eller tilberedt på en eller annen måte, siden rå ikke kan fordøyes godt. Selv om spirene er grønne og ømme, kan de også spises rå. Dens egenskaper og tekstur gjør den til en utmerket ingrediens i supper eller kremer som béchamel.

Brokkoli

Det er en av de mest kjente kåltypene i verden. Det er også en blomsterkål. Det vanlige forbruket utføres både rå, kokt og dampet. Et overskudd av varme ved tilberedning av brokkoli mister en god del av de fordelaktige komponentene. Den har en ganske intens smak og kan kombineres med annen saus eller puré.

Typer kål: romanesco

Det er en type kål som ligner på blomkål og brokkoli. Den har egenskaper både av det ene og det andre. Det er ganske populært å lage salater eller å gi noen retter et dekorativt preg.

Bimi

Det er en hybrid variant. Det er ganske nytt og veldig lite kjent. Den ble utviklet på 90-tallet i Japan og skiller seg ut for å ha en høy konsentrasjon av næringsstoffer. Den er rik på kostfiber, protein og mineralsalter. Å være overlegen i næringsstoffer til andre kål, kan det bli fasjonabelt på kort tid.

Kålrabi eller nabicol

Den har en litt merkelig mann, men han er en av de som er inkludert i typene rotkål. Den ble født av et kryss mellom kålrot og kål. Det er noen varianter av nabicol med hvite og lilla farger. I Japan konsumeres det vanligvis gjæret eller syltet.

Kål reddik

Det er også en type rotkål. Den har en rød eller hvit farge og litt krydret smak. Den dyrkes vanligvis i Sveits, Tyskland og Østerrike. Det er en hybrid mellom kål og reddik og tilhører korsfamilien.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om de forskjellige typene kål og deres egenskaper.