Skip to content

Ta vare på potteplantene dine om sommeren

28 de juli de 2021

Litt etter litt slutter årets mest blomstrende sesong, og den varmeste tiden på året begynner allerede å bli lagt merke til. Temperaturene, både maksimale og minimale, begynner å stige, og mange planter, som pelargonene på bildet ovenfor, blomstrer og gir glede i hagen eller hjørnet der de er. I disse månedene øker pleien av potteplanter, fordi de i tillegg til å trenge periodisk vanning, også setter pris på abonnenten og litt beskjæring som bare skal fokusere på å fjerne tørre blader og / eller visne blomster.

Neste skal vi fortelle deg den spesifikke pleien som forskjellige typer planter trenger, inkludert trær, busker og rosebusk.

Trær

Toona sinensis

De trær potteplanter trenger vanligvis et substrat laget av torv og perlit. De er planter som må plasseres i full sol for riktig vekst og utvikling. Hvis vi har det på et sted med lite lys, er det veldig sannsynlig at stilken blir veldig tynn og at den vokser for høyt, og bladene blir større enn de burde være.

Vi må vanne dem ofte, spesielt hvis de er i små potter og / eller plast. Men det vil være nødvendig å være forsiktig så du ikke lar substratet være vannlagt. Derfor anbefales det mer la det tørke mellom vanningene, noe som om sommeren klarer å gjøre om noen dager, og tvinger oss til å vanne igjen. Dermed vil vi generelt vanne omtrent 2 ganger i uken.

Lavendel

Lavendel

De lavendel Det er en vakker busk som er ideell for bruk i hager med lite vedlikehold, da den motstår tørke, tilpasser seg et bredt utvalg av jord og elsker direkte sollys. Imidlertid vil det i potten trenge ukentlige vanninger, og det vil kunne vokse uten problemer hvis det har skygge i en halv dag (om morgenen eller om ettermiddagen).

Lignende pleie trenger alle de plantene som er kjent for sitt lave vannbehov: mastiks, kaktus, sukkulenter, bougainvillea, jasmin …

Rose busker

Rosebush

De Rose busker De er utvilsomt en av de mest populære plantene i alle verdens hager. Enten de er plantet i jord eller i en gryte, trenger de hyppige vanninger, spesielt om sommeren der de må vannes omtrent 3-4 ganger i uken, avhengig av klima og fuktighet. Den ideelle beliggenheten er i full sol, ideelt sett hele dagen, men de kan også vokse riktig hvis de for eksempel ikke har det direkte på ettermiddagen.

For å få flere blomster ikke glem å kutte de som er visnePå denne måten vil nye stilker komme ut og følgelig flere roser du kan nyte.

Hagebruk

Tomater

De Hagebrukeplanter må være i full sol og vannes veldig ofte. Hvis du lever i et veldig varmt og tørt klima, er det sterkt tilrådelig å vanne hageplantene dine hver dag, slik at du får en større mengde frukt og er godt utviklet.

Når det gjelder tomatplanter, er det viktig å trene dem, siden det ellers er sannsynlig at stilkene knekker på grunn av selve tomatene. I tillegg får du en større anlegg som vil gi deg en bedre produksjon.

Kjøttetende planter

Venusfluefanger

De kjøttetende planter de bor i nærheten av elver og myrer. På grunn av dette deres vannbehovet er veldig høyt, spesielt om sommeren, anbefales det sterkt å legge en tallerken eller et brett under som ofte må fylles med vann. I varme, tørre klimaer bør vanning være daglig. Bruk destillert, regn- eller omvendt osmosevann.

De bør generelt være i full sol, med unntak av Droseras, Darlingtonia og Nephentes, som vi må lokalisere i områder der de for eksempel har filtrert lys gjennom trærne.

Gjødsling av potteplanter om sommeren er noe som ikke skader. Med en godt brukt gjødsel vil vi ha kraftigere planter snart. Av denne grunn vil vi alltid lese produsentens etikett og følge instruksjonene, da misbruk kan skade planten alvorlig. De eneste som aldri skal befruktes er kjøttetende planter fordi røttene ikke kan absorbere næringsstoffene direkte, og produktet kan skade dem mye. Når det gjelder hagebrukeplanter, er det mer tilrådelig å bruke økologisk, organisk gjødsel.

Har du noen flere tips? Fortell oss gjerne.