Skip to content

Tips for å forbedre drenering av pottene dine

26 de juli de 2021

Drenering for planter er viktig; Imidlertid er vanning en av de mest kompliserte oppgavene, så flom er ikke uvanlig. Men dette har det enkel løsning Hvordan skal jeg fortelle deg det nå?

Du trenger bare noen få materialer slik at røttene kan gjøre jobben sin fantastisk bra. Skriv ned disse tipsene for å forbedre drenering av pottene dine.

Keramisk blomsterpotte

Keramiske potter, så vel som porselen, er et virkelig rart. I dem ser enhver plante bra ut, og ikke bare det, men det dekorerer også rommet. Men de har et problem: enten har de bare ett hull for vannet å komme ut, eller de har ingen. Hvis du vil plante vannplanter, verdsettes dette, men hvis du velger å dyrke andre typer planteliv i dem … drenering må forbedres.

Gryter uten hull for drenering

Disse typer potter er ideelle for de planter som trenger å ha et permanent oversvømmet underlag. I tilfelle du vil sette andre planter, ville det ideelle være å lage et hull i dem, men selvfølgelig, siden de er laget med et skjørt materiale, ikke et sterkt anbefalt alternativ. Så, hva gjør vi?

Legg et tykt lag – omtrent 5 eller 10 cm – av noen av disse underlagene: perlit, vulkansk leire, elvesand. Etter, du må bare fylle potten med et porøst underlag, sammensatt for eksempel med 60% perlit og 40% torv.

Gryter med bare ett hull (eller med for mange og store)

Disse er de vanligste. Enten de er laget av plast eller keramikk, en gryte som bare har ett hull eller som har flere store … det hjelper ikke mye for vannet å renne godt. I disse tilfellene anbefaler jeg at du setter et stykke plastnett eller trådnett (med veldig små hull) inne i potten. På denne måten vil underlaget vare lenger, og du trenger ikke transplantere så ofte.

For ytterligere å forbedre drenering, anbefales det også å bruke et porøst underlag, men legge til mer torv. En god blanding vil være 70% svart torv, 20% perlit og 10% ormstøp.

Kopp

Med disse tipsene vil plantene dine vokse fantastisk 🙂. Kjenner du andre metoder for å forbedre drenering?