Skip to content

Tips for å holde sitrontreet ditt ved god helse

25 de juli de 2021

De sitrontre Det er et eviggrønt frukttre høyt verdsatt i hager og frukthager i tempererte til varme regioner rundt om i verden. Ikke bare produserer den frukt som brukes til å smake flere oppskrifter, men den kan også gi nok skygge til å kunne plante noen planter som må beskyttes mot direkte sol, noe som utvilsomt vil ha et veldig spesielt hjørne.

Men selvfølgelig er det ikke nok å plante den i et passende område, men det er også nødvendig å gi den en serie pleier for å holde den i god helse. La oss se hva de er.

Sitronblomstring

Sitrontreet er en relativt enkel plante å ta vare på, men flere ting må tas i betraktning slik at det kan vokse og utvikle seg uten problemer. De er som følger:

  • plassering: den må holdes ute, i full sol. Den kan også vokse i halvskygge så lenge den er i et område med godt lys.
  • Abonnent: veldig viktig å betale våren og sommeren med organisk gjødsel. Det må veksles, siden det har stor etterspørsel etter makro- og mikronæringsstoffer. Dermed kan du betale en måned med kugjødsel, og den følgende måneden med tangekstraktgjødsel som har flere mikronæringsstoffer.
  • Irrigasjon: hyppig. I de varme månedene må det vannes hver 2. eller 3. dag, og resten av året hver 4. eller 5. dag.
  • Beskjæring: en gang i året, om høsten eller på slutten av vinteren, må døde, svake eller syke grener fjernes. Sugene må føres til sidegrenen.
  • Skadedyr: kan bli påvirket av melkefugler, bladlus, hvitflue og gruvearbeider. De kan forebygges ved å gjøre behandlinger med Neem Oil eller kaliumsåpe. På høsten anbefaler jeg å behandle den med insektdrepende olje.
  • Sykdommer: sopp som Phytophthora og virus, som tristhetsvirus. De kan ikke bekjempes, men de kan forhindres, ved å holde treet ordentlig befruktet og vannet, og beskjære det ved hjelp av verktøy som tidligere er desinfisert med apotekalkohol.
  • til vanlig: vokser spektakulært bra hos de som er litt sure, men kan også utvikle seg i leireholdige.
  • Rustikk: den er følsom for intens frost. Støtter opptil -4 ° C.

Sitroner

Ha en god høst 🙂.