Skip to content

Tips for å komme i gang med hagearbeid

23 de juli de 2021

Når du oppdager at du liker planter, enten fordi du da du var liten, kunne du ikke unngå å se bort fra dem, fordi det er noen i familien din som elsker dem, eller fordi de en dag gir deg en, er det lett at fra så vil du vite mer om dem.

Du er i tvil, men du vet ikke hvor du skal begynne. Også. Alle vi som før eller senere innser at vi virkelig liker Green, må gå denne veien. Så jeg skal gi deg en serie med tips for å komme i gang med hagearbeid at jeg tror de kan være veldig nyttige og at du kan bli overrasket 😉.

leser mye

Person som leser en bok

Det er ikke nødvendig å ha en høyskoleeksamen for å være gartner, men det er sant at jo mer du leser, det være seg magasiner, blogger eller internettfora, jo mer kunnskap vil du ha og derfor flere ideer du kan ha for å lage en vakker hage.

Det er sant at planter ikke forstår vitenskapelige navn, men disse navnene er veldig nyttige for oss fordi de er universelle; det vil si at det er det samme over hele verden, altså det er mye lettere å finne informasjonen vi leter etter ved å skrive eller si det vitenskapelige navnet i stedet for det vanlige navnet.

Del informasjonen din

Bord med stoler

Hagearbeid er en kunst som når det deles er mye morsommere. Derfor er det et av tipsene jeg skal gi deg se etter grupper av fans av planter eller hagearbeid generelt i ditt område eller nabolag (eller land 🙂).

Det er en måte å få nye venner som du kan ha det bra med.

Erfaring

Japanske lønner

Jeg møtte noen som fortalte meg »erfaring, at det vil være tid for planten å dø». Denne setningen holdt fast ved meg, og selv om jeg har hatt mange ubehagelige overraskelser, har gleden vært større.

Selvfølgelig kan du ikke late som om du har en kokospalme som ikke motstår frost i det tempererte klimaet fordi den vil dø like etter begynnelsen av høsten, men med de som er på grensen i din klimasone kan du ha tid.

Begynn i det små

Blomsterpotter

Ikke forvent å ha en hage på en uke eller en vakkert dekorert balkong eller uteplass om to dager. Du vet hva de sier: Ting maler sakte, og når vi snakker om planter … er dette mye viktigere. De har sin egen tidsskala, som i de aller fleste tilfeller er tregere enn vår.

Lær først å ta vare på en eller to planter – hvis mulig urfolk eller at du på forhånd vet at de er motstandsdyktige – og fortsett å skaffe deg mer etter hvert som du får erfaring.

Hvis du har spørsmål, kan du stille alt du trenger.