Skip to content

Tips for å lage en bonsai hjemme

27 de juli de 2021

Det er en idé som sirkulerer, og den er at den er vanskelig ha en bonsai hjemme: at de er vanskelige å ta vare på, at de tar år å vokse, at du må være ekspert på feltet for å oppnå en god utvikling av planten.

Det er sant at for å få en bonsai, må du vite noe om planten, men det er bare det som skjer med andre arter. Som alltid skjer, er det lettere planter og andre vanskeligere, og det er derfor det er nødvendig å kjenne triksene til hver art for å følge deres utvikling.

Betydningen av arten

Hvis du vil ha en bonsai hjemme, du kan gjøre det selv om det første er å ta hensyn til arter som best tilpasser seg klimaet av stedet der du bor. Prøv også å velge de plantene som ikke krever for spesiell pleie. Hvis du vil spille det trygt, kan du prøve det einer eller med lønn. Enebær det er også et alternativ å lage en bonsai, og det er også noen varianter av ficus som tilpasser seg uten problemer.

Bonsai

Å overveie

Til lage en bonsai du må alltid ha en bred gryte med bred munn men ikke veldig dypt, da dette formatet vil hjelpe røttene til å utvide seg for mye, noe som påvirker veksten av bonsai. Hvis du vil ha en liten plante, må du gjøre som japanerne med geishaer, som tvang dem til å bruke små sko for ikke å la føttene vokse i barndommen.

Bonsai

Når det gjelder landet, velg en substrat for bonsai og dermed vil du sikre en godt drenert og løs jord. Før du planter bonsai, husk at du må rengjøre røttene veldig bra for å fjerne spor av jord. For første vanning, senk potten i vann og la den stå i en periode, slik at planten absorberer det den trenger.

De beskjæring er viktig når det gjelder bonsai. Det er en håndverkerjobb som krever en viss regelmessighet, ettersom grenene må beskjæres når de vokser og sprer seg for mye.