Skip to content

Tips for å nyte hagearbeid

21 de juli de 2021

Hagearbeid er en kunst. En kunst som lar deg lære litt etter litt, i ditt eget tempo. Planter har generelt ingen hast, bortsett fra urteaktige planter og noen trær. Likevel, hvis du vil dyrke dem, må du respektere deres tidsskala og gi dem den omsorgen de trenger i hver sesong av året.

Å nyte hagearbeid kan virke litt komplisert når du først går inn i denne verden, men Å følge disse tipsene vil helt sikkert være mye, mye lettere for deg.

Velg planter som passer for ditt område og klima

Terracotta potteplanter

En feil som vi alle gjør (noen, mer enn en gang og to ganger) er å kjøpe planter som enten er for store for stedet der vi ønsker å sette dem, eller de er for kalde eller tvert imot varme for klimaet vi ha. Hvordan unngå det?

Det ideelle er å gå til kjøp plantene fra planteskolene i vårt område og velg de som dyrkes utenfor drivhusene. Dermed vil vi sørge for å skaffe oss de som virkelig tåler været. Hvis vi er i tvil med størrelsen de vil skaffe seg som voksne, vil vi spørre lederne.

Kjøp noen grunnleggende verktøy

Hagearbeidshansker

Hver gartner eller gartner, uansett antall planter de har, vil trenge noen grunnleggende verktøy og elementer. De er som følger:

  • Hagearbeidshansker: slik at arbeidet er rent, vil de være veldig nyttige for oss.
  • Vannkanne: Jeg anbefaler å kjøpe den 5l, siden den lar deg vanne flere planter samtidig.
  • Potter: de kan være laget av plast eller leire. Vi velger de vi liker best avhengig av budsjettet.
  • Dispenser: veldig praktisk når vi må behandle plantene med et insektmiddel eller vi vil gjødsle dem med flytende gjødsel.
  • Underlag: viktig for at planter skal vokse. Mer informasjon.
  • Sende: om våren og sommeren må vi betale dem. For mer informasjon, klikk her.

Vær tålmodig

Person som vanner med vannkanne av metall

Som vi nevnte, lever planter på sin egen tidsskala. Vi vil observere dem daglig og litt etter litt vil vi vite når de vokser, når de blomstrer, når de er i dvale osv. I tillegg tillater daglig observasjon oss å oppdage tegn på pest eller sykdom i tide, noe som er veldig viktig for å gjenopprette dem.

Likt, vi blir nødt til å gi dem den omsorgen de trenger og når de trenger det. Vi må vanne dem, vanligvis to eller tre ganger i uken om sommeren og litt mindre resten av året; og gjødsle dem gjennom vekstsesongen. Fra tid til annen blir vi også nødt til å transplantere dem til en større pott, slik at de kan fortsette utviklingen.

Søk etter planteinformasjon på Internett

Galanthus nivalis i blomst

I dag er Internett et av de mest nyttige og interessante verktøyene for å lære mer om, ikke bare om hagearbeid, men om ethvert emne. For å nyte planter mer, anbefales det, nøyaktig, å søke informasjon om dem, enten i blogger (som våre 🙂) eller fora, hvorfra vi også kan ha muligheten til å kontakte noen som bor i nærheten av der vi er.

Med disse tipsene blir det lettere å nyte hagearbeid. 🙂