Skip to content

Tips for å nyte hagen om sommeren

23 de juli de 2021

Hagen skal nytes, men om sommeren er det de som utnytter den enda mer. Når varmen kommer, vil du være utendørs omgitt av naturen og dra nytte av fridagene for å feire bursdager eller spesielle arrangementer.

I løpet av de månedene de høye temperaturene forblir, trenger plantene en rekke bekymringer for å kunne tåle værforholdene uten problemer og se vakre ut. Så, Vi tilbyr deg en rekke tips, slik at hagen din om sommeren ser sunn ut og inn.

Vann veldig ofte for å unngå tap

Kunstig plen vanning

I denne sesongen kan gartneren eller gartneren hvile litt, men ikke for mye: Plantene dine vil trenge hyppigere vanninger, i tillegg til en vanlig tilførsel av gjødsel til høsten. Jorden tørker ut veldig raskt, og hvis røttene ikke finner vann eller mat, vil de begynne å bli stygge i løpet av få timer eller dager.

Og dermed, det er veldig viktig å vanne om kvelden, når det har begynt å bli mørkt. På denne måten vil jorden holde seg fuktig lenger, slik at plantene kan drikke så mye de vil. Hyppigheten vil variere avhengig av vær og sted, men generelt bør hagebruk, blomstrende planter og plener vannes hver 1. til 2. dag, mens resten kan vannes to til tre ganger i uken. På samme måte anbefales det å betale også på slutten av dagen, det er når det er mindre varmt og fungerer bedre 🙂.

Ta vare på plantene dine slik at de ikke har skadedyr

Plante med rød edderkopp

Sommeren er en varm, tørr sesong i mange deler av verden. Skadedyr er dagens orden slik det er da gunstige forhold for vekst, utvikling og multiplikasjon oppstår. For å unngå å skade planter, de må være godt ivaretatt og ikke overdrive det med verken vanning eller gjødsel.

Men noen ganger er alle forholdsregler lite, så for å frastøte det er det tilrådelig å gjøre forebyggende behandlinger med for eksempel neemolje og / eller kaliumsåpe, og plante planter som frastøter dem naturlig, som lavendel.

Gjør liten beskjæring

Beskjæringssaks

Hvis vi snakker om beskjæring, er det ikke på denne tiden av året en oppgave som må gjøres mye. Plantene er i full vekst, og hvis de fikk en sterk beskjæring, ville de miste mye saft. Som en konsekvens ville de bli ganske svake og tiltrekke skadedyr, noe som ville gjøre dem svakere. Og dermed, du trenger bare å gjøre liten beskjæring eller klemming, som å kutte visne blomster og tørre blader, eller trimme de fortsatt grønne grenene av trær og busker for å kontrollere utviklingen.

Å ha et vakkert grønt teppe det tilrådes å klippe gresset minst en gang i uken eller hver tiende dag. Gresset vokser veldig raskt, og hvis du lar det, vil du ha en miniatyrjungel.

Hold møblene rene slik at du kan bruke dem

Hagemøbler

Hagemøbler kommer til å bli brukt mye i disse månedene. Å ha dem alltid klare er en måte å ta vare på dette hjørnet av hjemmet. Det kan være nok å tørke av dem med en tørr klut for å fjerne støv, men hvis de har flekker, er det praktisk å fukte dem med vann og / eller bruke spesifikke produkter for rengjøring.

Ikke glem å dekorere dem med blomster. De vil gi mye glede for oppholdet.

Kos deg sommeren!