Skip to content

Tips for å plante hekker

21 de juli de 2021

Hekker er veldig viktige og nødvendige dekorative elementer i hager. Takket være dem kan vi få stiene avgrenset, de forskjellige områdene eller hjørnene delt på en veldig naturlig måte, og i tillegg kan vi få privatliv, noe som kommer til nytte enten vi bor alene midt i feltet eller hvis vi har naboer.

Likevel må du ha en rekke ting slik at plantene vokser riktig og uten for mange komplikasjoner, ellers vil vi ende opp med å bruke penger unødvendig. For å forhindre at dette skjer med deg, skriv ned disse tipsene om hvordan du planter hekker 😉.

Bestem området der du skal plante dem

Sikring av forskjellige busker

Avhengig av hvilken type hekk du vil lage, samt behovene til hver plante, du må bestemme hvor du vil ha hekken din. Hvis du for eksempel vil ha en høy hekk for å gi deg privatliv, må du plante den ved siden av veggen eller gjerdet. Men hvis du er interessert i å bare avgrense områdene i hagen, ta utkastet eller planleggingen av det og plant det der det er nødvendig.

Velg den beste tiden å plante dem på

Uavhengig av arten du har valgt, det er veldig viktig at du planter hekken din på sen vinter eller vår. Du kan også gjøre det om høsten hvis du bor i et område der klimaet er mildt, eller det ikke er frost. Om sommeren er det ikke tilrådelig å gjøre det, fordi det er når det bare forbruker energien sin og bare i veksten, og en transplantasjon kan svekke den mye.

Ikke plant dem for tett sammen

Det har en tendens til å gjøre feilen ved å plante plantene veldig tett sammen, noe som på sikt ender med å generere tap, både estetiske og økonomiske. Det er nødvendig å være tålmodig og respektere plassen hver av dem trenger. Så det, minst 20 cm må være igjen mellom prøvene, jo mer jo større er størrelsen.

Kjøp motstandsdyktige planter

Dette er viktig. Du kan ikke forvente å ha en hekk med for eksempel azaleaer i et område der det er veldig varmt og også jorden er kalkholdig, fordi de ikke ville vokse godt i det hele tatt, og faktisk ville de ende opp med å dø. For ikke å ta feil, vil du imidlertid ikke trenge å gjøre mye forskningsarbeid, men Bare velg planter de har i utendørsanleggene til barnehagene i ditt område. Så du tar absolutt ikke feil 🙂.

Høy sypressesikring

Trenger du mer info? Klikk her og finn ut hvordan du skal plante hekken trinn for trinn.