Skip to content

Tips for å spare vanningsvann

23 de juli de 2021

Vann er like viktig for planter som for andre levende ting. I en verden der den globale gjennomsnittstemperaturen øker og nedbøren er knapp i mange deler av kloden, det er veldig viktig å spare så mye som mulig slik at vi kan ha denne dyrebare væsken mye lenger.

Å dyrke plantevesener er noe fantastisk, men avhengig av arten og antall eksemplarer vi har, kan kostnadene være ganske store. Derfor skal vi tilby deg en serie med tips for å spare vanningsvann.

Skaff deg innfødte planter

Algarrobo voksen

I mange artikler du finner på bloggen, anbefaler vi på det sterkeste å anskaffe innfødte planter eller de som lever i klima som ligner på det vi har i vårt område av en grunn: de er de mest motstandsdyktige og de som trenger minst vann. I løpet av det første året trenger de minimal pleie, men fra det andre vil de bare kunne leve med regnvann.

Gruppere planter i henhold til deres vannbehov

Planter som vokser i en grønnsakshage

Både i hagen og på en uteplass, det anbefales sterkt å gruppere plantene i henhold til vannbehovet for å spare vann. For eksempel trenger alle hageplanter, så vel som de som dyrkes for blomsten, veldig ofte vanning, mens den innfødte floraen knapt trenger vann.

Installer et drypp vanningsanlegg

Dryppvanning

Dette vanningssystemet lar deg kontrollere mengden vann du skal bruke til å vanne, hindrer at mye av det går tapt til fordampning når det kommer ut litt etter litt. Det anbefales spesielt for bruk i klima som Middelhavet, hvor temperaturen over sommeren stiger veldig raskt over 30 ºC.

Legg tallerkener under grytene dine

Innendørs planter

En annen måte å spare vann på – og forresten holde jorden ren – er å plassere en tallerken under hver av pottene. Men det er veldig, veldig viktig at vi husker å fjerne overflødig vann 15 minutter etter vanning. for å unngå rotråte. Vi vil bruke dette vannet til å fylle flasker eller plastbeholdere for fremtidige vanninger.

Bruk vannet fra klimaanlegget for å vanne rovdyrene

Dionaea muscipula voksen

Kjøttetende planter er veldig spesielle planter: kan ikke vannes med kalkvann, da de vil ødelegge raskt. En måte å spare vann på er å bruke klimaanlegget.

Lag et mikroklima i hagen din

Hekker

Hvis vinden blåser mye i ditt område, eller hvis hagen din er veldig utsatt, er det praktisk å lage et mikroklima ved å plante vindskjermhekker og / eller trær som gir god skygge. A) Ja, du trenger ikke å bruke så mye vann hvert år.

Kjenner du andre måter å spare vann på?