Skip to content

Tips for å ta vare på planter for barn

14 de juli de 2021

Barn er morgendagens voksne. Dette, selv om vi vet at det er logisk, kan noen ganger gi oss en følelse av at det ikke gis tilstrekkelig betydning. Av Gardenons On skal vi gi deg råd slik at de små i huset lærer å ta vare på og respektere planter.

Ta alltid hensyn til deres alder, sikkert disse plantepleietips for barn de vil være veldig nyttige for deg.

Lær dem å vanne

De yngste barna, 3 år, liker å fange vann fra sjøen med dusjen og fylle bassengene de har laget på stranden. Hvorfor ikke lære dem å vanne plantene? Den samme dusjen er fylt med litt vann og de blir fortalt hvilke potter eller planter som skal vannes mens du forklarer hvorfor det er viktig å gjøre det fra tid til annen.

La dem følge deg til hagen eller terrassen

Barn og voksne kan nyte hagearbeid

Barn lærer etterligning. Hvis du lar dem følge deg når du går til hagen eller på terrassen for å ta vare på plantene dine, er det veldig mulig at du på den minst forventede dagen finner dem inspisere bladene for skadedyr eller fjerne tørre blader og / eller visne blomster .

Forklar hvorfor de er viktige

Planter er veldig viktige for mennesker, men også for planeten. Takket være dem kan vi puste, skaffe møbler, papir og et stort utvalg av ting og medisiner; uten å glemme at de holder en mer eller mindre behagelig temperatur. Alt dette kan barn lære seg slik at de vet hvorfor de må ta vare på seg selv.

Utfører aktiviteter knyttet til planter

Når de har fått litt kunnskap om planter, du kan oppmuntre dem til å lage for eksempel et veggmaleri. I den kan de plassere bilder av produkter som er laget av planter, eller med bilder av dem.

Liten gutt vanning

Dermed vil de vokse og vite hvordan planter er og hvordan de skal ta vare på dem 🙂.