Skip to content

Tips for å ta vare på planter om vinteren

24 de juli de 2021

Vinter er en sesong som i tempererte regioner forbinder vi kulde, frost og snøfall. Planter som lever på disse stedene bremser veksthastigheten på slutten av sommeren for å kunne tåle de nye forholdene de får bare noen få måneder senere.

Når du dyrker plantevesener i potter eller når du har en hage, kan vi gjøre flere ting for å hjelpe dem. Hvis du ikke tror meg, følg vår tips for å ta vare på planter om vinteren, og du vil se hvordan de kommer friske til våren.

Irrigasjon

Vannkanne av metall

Følg med for værmeldingene

Vanning er veldig viktig i alle årstider, men det er vanskeligere å kontrollere det om vinteren. Vi kan vanne den ene dagen og den neste dagen begynne å snø, med den påfølgende risikoen for rotfrost som dette vil medføre. For å unngå dette er det veldig nødvendig at vi er oppmerksomme på værmeldingene, spesielt hvis vi bor i et område der det ofte er frost og snøfall, og ikke vanne hvis det forventes regn eller snø neste dag eller innen to dager.

Vann med varmt vann

Vann ved romtemperatur kan være veldig kaldt, for kaldt for røttene til noen planter (for eksempel de vi har innendørs). Derfor er det sterkt tilrådelig å temperere det heller putt den i en gryte eller beholder i mikrobølgeovnen for å varme den opp litt, til den når en temperatur som ikke er veldig høy (som ikke brenner oss).

Dra nytte av solfylte dager til vann

Når det er vinter, er de beste dagene å vanne de dagene hvor himmelen er klar og temperaturen er litt mer behagelig siden på denne måten unngår vi å risikere at røttene lider. Men ja, hvis vi ser at landet er tørt og vi må vanne så snart som mulig, la oss ikke vente på at været skal bli bedre: la oss vanne med varmt vann.

Kontroller fuktigheten i jorden

Før vanning anbefales det å kontrollere fuktigheten i jorda eller underlaget. I de kaldeste månedene av året holder den seg mer fuktig / a, så vanningsfrekvensen er mindre enn resten av året. Så det, vi må innføre en tynn trepinne på forskjellige punkter rundt planten for å se hvor mye jord eller underlag som har festet seg til. I tilfelle det kommer ut rent, vil det bety at det er tørt og at det derfor må vannes.

plassering

Haworthia limifolia 'Variegada'

Det er visse planter som må flyttes i løpet av de kaldeste månedene av året, da de ikke tåler lave temperaturer og / eller snø eller hagl. For eksempel:

  • Sukkulenter (kaktus og sukkulenter): De må være i et område der de får mye lys, men som igjen er beskyttet mot is.
  • Tropiske planter (kalt innendørs): Disse plantene må beskyttes i et oppvarmet drivhus eller innendørs i et rom med mye naturlig lys og er beskyttet mot trekk for å hindre dem i å føle kulde.
  • Bonsai: de mest kalde (Serissa, Ficus, Carmona, Opercularya) må være i et drivhus eller innendørs i et område som er veldig godt opplyst.
  • Andre planter: Hvis vi har planter som kan dyrkes uten problemer ute, men som er veldig unge, anbefales det å beskytte dem det første året med minst et termisk hageteppe eller gjennomsiktig plast. Et annet alternativ er at hvis de er pottet, legg dem nær en vegg eller høye planter for å beskytte dem litt.

Sende

Kjemisk gjødsel for planter

Gjødsle… om vinteren? Ja men det er ikke laget så mye å mate plantene som å beskytte røttene mot kulde. Når det gjelder de som er plantet i bakken, kan en organisk gjødsel, slik som gjødsel eller ormstøping, bli innlemmet i jorden og helle et 3-4 cm tykt lag.

Hvis det er potteplanter, anbefaler jeg at du gjødsler dem med Nitrofoska, og heller en liten skje rundt hver 15.-20. Dag.

blomster

Vi håper disse tipsene er nyttige, slik at du kan nyte våren fullt ut 🙂.