Skip to content

7 feil når du tar vare på planter du bør unngå

5 de februar de 2021

Det er en klassiker som du sikkert har hørt eller har sagt noen ganger. At «Jeg har ingen hånd med planter» oversetter vanligvis i virkeligheten til en opphopning av feil når du tar vare på planter som dreper dem. Noe som, utover dette resultatet, har en tendens til å generere frustrasjon hos de som ser plantene deres ødelegges uten ettergivelse. Vel da: la oss bryte myten. Det er ingen eksepsjonelle gaver med planter, og heller ikke mennesker med større eller mindre disposisjon for dyrking. Det er i realiteten feil når vi tar vare på planter som vi alle lager, og som, langt fra å være gåter, er lette å unngå. Det er nok å vite litt mer om prøven foran oss. Og også med å ta litt hensyn til det.

Det er få ting som kan sammenlignes med den unike og naturlige aksenten som planter legger hjemme. En overbevisende grunn for de som hevder å være i strid med dem, å prøve igjen og igjen. Noe som vanligvis utløser dem å satse på kunstige planter for å unngå irritasjoner. Og det er klart at de er et perfekt alternativ. Men det er det også ingenting kan erstatte magien til den naturlige planten. Årsak nok til å ta noen minutter og oppdage feilene når vi tar vare på planter som kan ødelegge våre.

For det er ingen tvil om at ingenting som å vite å kunne. Og siden vi vil at du skal ha glede av plantene dine i lang tid, skal vi i dag fokusere på de feilene når vi tar vare på planter som før eller siden har vi alle gjort. En enkel og rask guide til hjørne som «Jeg har ingen hånd med planter» som høres ut som fordømmelse.

TIPS FOR Å UNNGÅ FEIL NÅR DU PLEVER PÅ PLANTER

Hensikten med denne miniguiden til feil når du tar vare på planter, er at du kan nyte dem fullt ut. At du klarer å ta dem fremover uten at kultivering blir hodepine, eller at du føler vekten av den populære forbannelsen om ikke å oppnå det. Til å begynne med, og viktig: hvis vi ikke har mye erfaring med hagearbeid, er det bedre å begynne med inne i planter eller utendørs planter enkel stell. Hva mer: hvis hukommelse ikke er vår sterke farge, er det ingenting som å velge de som krever liten risiko. Og vi starter fra denne basen, for hvis vi ikke er veldig involvert i å ta vare på planter, vil det være den eneste måten for dem å komme seg videre. Det er klart at dette innebærer å gi opp planter som kanskje virker mye mer spektakulære eller interessante for oss. Men å velge de mer rustikke vil tjene som trening for å kunne utvide sortimentet vårt.

La dette rådet være til side, la oss se på de vanligste feilene når vi tar vare på planter. Noen som vi, helt sikkert!, Vil føle oss identifiserte med, og det er lett å unngå.

1. Ikke kjenner planten vi har

Det er det grunnleggende og grunnleggende utgangspunktet for å unngå skuffelser. Og, nysgjerrig, det er noe vi vanligvis ikke merker. De gir oss en plante, vi arver den fra en nabo eller vi kjøper den. Og vi vet bare om det at vi liker det på grunn av formen, fargen eller utformingen av bladene. Vi tror at det, som en plante det er, og som standard trenger vann og lys. Og siden vi ikke vet hva dine krav er, gir vi deg begge etter vårt skjønn eller som standard. Første feil på listen vår. Så grønn som den er, har hver planteart sine egne egenskaper. Noen som vi kan vite bare ved å identifisere hvilken plante det er, se etter informasjon om det eller spørre oss selv.

Bare ved å vite hva det er, kan vi gi deg det du trenger. Uten overdrivelser eller mangler.

Vanning, en av de vanligste feilene når du tar vare på planter

2. Vanning vilkårlig, en av de vanligste feilene når du tar vare på planter

Kanskje årsaken som topper listen over feil når du tar vare på planter. Og også den viktigste grunnen til at de dør. Hvis vi ikke har planten identifisert, vet vi ikke hva vanningsmønsteret er. En feil som kan føre til at vi overvann en plante som er i strid med overflødig fuktighet, eller mindre enn de som trenger en god grad av fuktighet.

Og nei, det er ikke en mindre feil. Generelt liker planter ikke vannpytter. Men det er at selv noen ganger kan disse være årsaken til deres død og ødeleggelse. Bare ta en titt på fare for overvanning i orkideer eller til og med råd om hvordan vanne sukkulenter riktig.

Lagt til, vanning er ikke bare å sette vann på det. Du må også vite hvordan du gjør det i henhold til hva hver plante tåler. Det er planter som ikke tåler at bladene blir våte, andre som ikke tar denne ressursen av parabolen under potten med vann eller til og med de som må sprayes i stedet for å bli gjennomvåt. Hver plante har sine rytmer av vann og også måter å bli vannet på.

3. Tenker at underlaget bare er jord

Feil! Eksistensen av forskjellige typer underlag for planter Det er ikke for å gjøre livet vanskelig for hageelskere. Reagerer på spesifikke behov av de forskjellige plantetypene. Og langt fra å være sekundær, kan det sies at de er vitale. Hvis vi legger et universelt substrat på en syreplante, vil vi se hvordan bladene mister farge. Det samme skjer hvis vi ikke gir en av våre grønne planter en jord der den kan ta næringsstoffene den trenger for å opprettholde fargen på bladene.

Underlag for grønne planter HagearbeiderIkke å velge riktig substrat er en av de vanligste feilene når du tar vare på planter. Finn den du trenger her

Men tingen går langt utover farger. I tillegg til dette er substratene designet for å ha visse teksturer eller til og med egenskaper, avhengig av hvilken type planter. Og mens noen søker å spare fuktighet, er andre designet for å unngå det.

4. Å undervurdere viktigheten av lys, en annen av de vanligste feilene når vi tar vare på planter

Vi stoler så mye, så mye på anlegget vårt at vi tror det vil være i stand til å trives i nesten alle forhold. Og plutselig ser vi hvor litt etter litt det falmer uten å forstå årsaken. Vel, bortsett fra andre feil ved stell av planter, kan det være fordi den ikke får tilstrekkelig lys. Det å være en plante innebærer som standard ikke at vi må sette dem i full sol eller beskytte dem i skyggen. Egentlig og vi insisterer! Å kjenne planten vår vil tillate oss å vite hvilken type lys den krever.

5. Tro at det ikke er nødvendig å transplantere

Vi har en plante som verken vokser eller krymper, og vi lurer på hvorfor. Kanskje har vi også lagt merke til at bladene blir mindre, eller til og med at røttene kommer ut gjennom dreneringshullene. Vel, utover å se om vi ikke gjør en feil i kultiveringen, er det høyst sannsynlig at hovedårsaken er at den ikke har plass til å vokse. Transplantasjonen er en oppgave som vi må gjøre fra år til år, med få unntak, ikke veldig glad i transplantasjoner. En måte å fornye substratet og næringsstoffene i planten vår, men også å gi det plass til å utvikle seg.

Ikke transplantasjon, en av de vanligste feilene når du tar vare på planterTa med den årlige transplantasjonen blant oppgavene dine, og plantene dine vil sette pris på det. Oppdag her vårt utvalg av potter og planter

Og ikke vær redd: bare vet hvordan å transplantere en plante å gjøre det riktig.

6. Ta hensyn til temperaturer … temperaturer, sa du?

En annen av de vanligste feilene når vi tar vare på planter, og som vanligvis går hånd i hånd med å ikke vite litt mer om planten vår. Planter er preget av deres opprinnelse, og langt fra bare å være en del av deres historie, definerer de i stor grad omsorgen. Derfor er det viktig å kjenne dem grundig for å vite hvilken temperatur de krever. Selv om det kan virke mindre, er det ikke. Det er planter som kan leve selv med minusgrader, og mange andre som krever samme komforttemperatur for mennesker.

7. Tenk på at det er et annet dekorativt tilbehør

En annen av de vanligste og ukjente feilene når du tar vare på planter. Vi har en gryte med en vakker plante, og av og til bestemmer vi oss for å flytte den. Negativ! Så utrolig som det kan virke, planter blir vant til stedene der vi setter dem. En akklimatiseringsprosess som tar litt tid, og det er en av de usynlige bekymringene vi kan gi dem. Så hvis planten din vokser lykkelig der den er, ikke rør den!

Og nå, bekjenn: hvor mange feil når du tar vare på planter vi har listet opp, har du noen gang gjort? Den som er fri for synd, kast den første steinen!