Skip to content

Tips for å unngå skadedyrsangrep

26 de juli de 2021

Skadedyr er en del av økosystemet, og det ville være umulig å utrydde dem, men det er gode ressurser som vil bidra til å forhindre at insekter og små skapninger truer helsen til plantene våre.

Mange av disse anbefalingene innebærer ikke store komplikasjoner eller overdreven bruk av penger. Bare implementer dem til forhindre at planter blir angrepet av skadedyr.

Valget av planter

Skadede blader

Et viktig tips og veldig enkelt å introdusere er utvalget av planter. På tidspunktet for velg hageplanter Ta hensyn til deres opprinnelse, og velg alltid de innfødte artene i regionen din, så vil du sørge for å tilby dem det beste miljøet slik at de er sterke og sunne og dermed bedre motstår parasittangrep og andre skadedyr.

De vedlikehold av plantene dine Det er en annen viktig sak, for hvis planten får alt den trenger, vil den utvikle seg i god stand og være sterk nok til å motstå skadedyrsangrep. I denne forstand påvirker jordens forhold, vanningstype, gjødsel og eksponering for solen, da de alle er nøkkelelementer.

Hvis du bruker fytosanitære produkter som insektmidler, herbicider, soppdrepende midler og andre, gjør det i moderasjon, da et overskudd kan bli en feil. Husk at det beste du kan gjøre med naturen er å velge økologiske løsninger. Det er mange, så dra nytte av dem.

Jeg har nevnt dette mange ganger, men jeg blir aldri lei av å si det: det beste du kan gjøre med plantene dine er å sjekke dem regelmessig. Å undersøke planter er en daglig jobb, det er sant, men det er også en fin måte å forhindre problemer på. Hvis plantene dine har lidd skadedyrsangrep året før må du være spesielt forsiktig da de er mer sårbare for et nytt angrep. Hvis du oppdager tilstedeværelsen av skadedyr på et tidlig tidspunkt, kan du bekjempe dem før de sprer seg.

Infiserte planter

Plante skadedyr

Husk å aldri bruke stiklinger fra planter som har blitt syke, da vil også de nye plantene som vil vokse infiseres. Det samme skjer hvis du dyrker en plante et sted der plantene tidligere ble angrepet fordi selv når du har fjernet plantene, forblir parasittene i jorden.