Skip to content

Tips for nybegynnere

24 de juli de 2021

Så du har tenkt en stund på å ha noen planter eller gi litt grønt til det landet som virker livløst. Vel, i så fall vil du sikkert at noen skal gi deg noe triks for nybegynnere, sannhet? Det er ikke for mindre: å jobbe med planter er å jobbe med levende vesener, og hvis de ikke blir tatt godt vare på, kan du miste dem.

Men ikke bekymre deg. Med disse tipsene og triksene som vi skal tilby deg, vil sannsynligheten for at det skjer med deg være veldig lav 😉.

Skaff deg få planter

En flott måte å starte er å kjøpe en eller to planter, ikke mer. Denne måten, Du vil være i stand til å observere hvordan de endrer seg gjennom sesongene, hvordan og hvor mye de vokser, skadedyrene de måtte ha, og vannet trenger hver enkelt av dem har..

Når du har lært å ta vare på dem, eller med andre ord, hvis du ser dem vakrere (eller det samme) etter minst tre måneder enn da du kjøpte dem, vil det være på tide å kjøpe mer.

Ikke over vann

Vannkanne av metall

Vann er liv, men et overskudd av det er veldig skadelig. Røttene må begraves i et underlag som har veldig god drenering (du har mer informasjon om dette emnet her) for å unngå å råtne. Hva mer, du må alltid vanne når planten trenger det, intet mer, intet mindre.

For å finne ut av det, må du kontrollere fuktigheten i jorden før vanning, og sette inn en tynn trepinne (som den som brukes i japanske restauranter). Hvis det kommer ut rent når du tar det ut, vil det bety at jorden er tørr og at du derfor kan vanne.

Beskytt plantene dine mot trekk

Monstera innendørs

Luftstrømmer, både kalde og varme, påvirker planter alvorlig, spesielt hvis de er innendørs. Av denne grunn, Det er veldig viktig å unngå å sette dem i gangene og i rom der vi normalt har vinduer åpne eller klimaanlegg på.

Hvis vi ikke har annet valg enn å ha dem der, kan vi bruke en luftfukter i nærheten for å opprettholde fuktigheten i miljøet.

Få et grunnleggende hageverktøysett

Kjemisk gjødsel for planter

For å ta vare på plantene riktig trenger du følgende:

  • Potter: viktig å ha dem på terrassen eller på terrassen.
  • Identifikasjonsetiketter: hvis du planlegger å ha en samling, eller hvis du vil vite mer om hver plante, kan du sette en etikett med dens vitenskapelige navn. Bruk en permanent blekkmarkør slik at den ikke smitter over tid.
  • Gjødsel: Gjennom hele vekstsesongen (vår og sommer) må du gjødsle dem slik at de kan vokse godt.
  • InsektmidlerSelv om det er vanskelig for en sunn plante å bli syk, er det verdt å ha anti-midd, anti-hvitluke og anti-bladlus insektmidler, som er de vanligste skadedyrene.
  • Soppdrepende midler: sopp er mikroorganismer som kan drepe planter på kortere tid enn vi kanskje tror. Derfor er det praktisk å ha noe soppdrepende middel for å kunne behandle plantene.
  • Hansker: de er veldig nødvendige for å utføre noen jobber, for eksempel beskjæring eller transplantasjon.
  • Hakke– Veldig nyttig for luking eller graving av plantehull.
  • håndsag: for å beskjære plantene, vil en liten håndsag være veldig nødvendig.

Finn ut om behovene til hvert anlegg

Frithia pulchra

Hver plante er forskjellig, selv om to eksemplarer kommer fra de samme «foreldrene» og er i samme alder, vil de være forskjellige for noe. Mer enn en gang har det skjedd med meg at jeg har hatt to trær fra samme kull, begge plassert i et område der direkte sollys ga dem, og det ene vokste godt og det andre ikke.

Hvis du er i tvil, vi kan hjelpe deg. Legg igjen spørsmålene dine i kommentarene eller kontakt oss ved å klikke på Kontakt (nederst på siden), så svarer vi så snart som mulig.

Og velkommen til en verden av planter!