Skip to content

Tips for planter å vokse mye

27 de juli de 2021

Å ha en hage er ikke bare å sitte og krysse fingrene slik at planter vokser sunt. I tillegg handler det om å jobbe for og med dem, studere hver art til dens behov er kjent. Vet om de trenger å bli utsatt for sol eller skygge er bedre for dem, om de trenger regelmessig vanning eller litt vann innimellom.

Til få planter til å vokse seg sterke du må vie tid og krefter til dem. Det er ikke det at det handler om timer og timer, men det handler om et regelmessig kontroll av daglig vedlikehold som lar deg unngå problemer og gi praktiske løsninger.

Sol og vann

De vann og sol er avgjørende for planter, viktig for å gjennomføre fotosyntese prosessen. De ville ikke leve uten vann og heller uten eksponering for naturlig lys, verken direkte eller indirekte. Det er derfor et grunnleggende triks, selv om det er viktig for riktig utvikling av planter, er å være oppmerksom på disse to behovene, det vil si å gi dem vannet de trenger, kontrollere landets tilstand og plassere dem i solen eller i skygge i henhold til arten.

Det er råd som kan virke åpenbare, men kanskje det er derfor mange ikke omsetter det.

Kjærlighet

Men trodde du at alt er så enkelt? Planter vokser ikke bare fordi deres behov er dekket, men også fordi de får hengivenhet. Husk at de er levende vesener og de trenger å bli bortskjemt. Min bestemor snakket mye med dem, hun hadde en liten uteplass, i første etasje, uten store dyder, men ordene hennes var som en balsam, og plantene hennes var alltid lyse grønne, bladene var alltid store og sjenerøse.

Gulv

Fiender på jakt

Skadedyr og sykdommer er et viktig tema, og å forhindre at de påvirker planter er ikke et spørsmål om å vente på at de skal vises, men av sjekk hagen regelmessig for å oppdage endringer. Dette vil sørge for at fiender ikke dukker opp, eller at du oppdager dem i de tidlige stadiene for å bekjempe dem, og dermed blir veksten ikke endret.

Frø

De frøene må være sunne og tørre de er utgangspunktet for en plante. Hvis de er defekte, er det sannsynlig at planten ikke vil utvikle seg i god stand. Ta vare på frøene og husk også å så dem på den spesifikke såtid for hver art.

Gulv