Skip to content

Tips om å plante mandeltrær

12 de juli de 2021

Mandeltrær er veldig vakre løvtrær: de har en bred krone, som er fylt med vakre hvite eller rosa blomster tidlig på våren, og de bærer også spiselig frukt som er deilig til og med umoden. Men hvis du vil ha glede av dem, er det veldig viktig å ta hensyn til noen ting, da det ellers ikke vil ta problemer å oppstå.

Så for at dette ikke skal skje med deg, skal jeg tilby deg en serie med tips om å plante mandeltrær.

Høst eller sen vinter, god tid til å plante dem

Mandler i Prunus dulcis

Mandeltrærne, hvis vitenskapelige navn er Prunus dulcisDe er trær som mister bladene høst-vinter. Dette betyr at de hviler fra da til våren, slik at Hvis du vil plante dem i frukthagen eller hagen din, er den beste tiden å gjøre det når de ikke har noe løvverk. Hvorfor? Fordi det er en tid da det ikke er noen risiko – eller dette er minimal – vil saften gå tapt, da det nesten ikke er noen vekst. Selvfølgelig, hvis det er sen frost, gjør det bedre på slutten av vinteren, ellers ville plantene ha dårlig tid.

Planter dem i en godt drenert, leirete jord

Disse plantene liker leirejord, med god drenering. Jeg har sett dem vokse selv i de landene som har blitt noe straffet. Så de kan være i orden Jeg anbefaler å plante dem i jord som har disse to egenskapene: pH mellom 6 og 7, og god vannfiltreringskapasitet.

La det være et skille på omtrent tre meter mellom dem

Mandeltrær er trær som ikke vokser mye i høyden (ca. 5-6 meter), men de vokser i bredden. Kronen strekker seg til 3-4 meter, og selv om den kan beskjæres slik at den ikke er så bred, må du vite at å gjøre det vil bety å ha færre mandler. Og dermed, det anbefales på det sterkeste å la det være minst 5 meter mellom tre og tre, siden på denne måten vil de kunne utvikle seg riktig.

Bor et dypt plantehull

Prunus dulcis

Røttene er sterke, men idealet er å gjøre deres forankring litt lettere. Derfor er det sterkt anbefalt lag et dypt plantehull, 1m x 1mselv om trærne er unge. På denne måten forsikrer jeg deg om at de vil føle seg «hjemme» på kortere tid enn du tror.

Før du tar dem ut av pottene, hell et par bøtter med vann i hullene slik at det kan absorberes av rotsystemet.

Trenger du mer informasjon om mandeltrær? Klikk her.