Skip to content

Tipula (Tipula oleracea)

7 de juli de 2021

Har du et slags problem som skader den grønne plenen i hagen din, og du vet ikke hva det er? Sikkert hva du har en invasjon forårsaket av kran-flue, som er et skadedyr som i begynnelsen av sitt liv blir funnet under bakken, da det er larver som har en betydelig skade på jorden og følgelig på alt som vokser i den.

Å vite hva det typiske er viktig, så vi vil vise deg hvordan de utvikler seg og hvorfor de på kort tid kan bli en av de største fiendene til plenen din, eller av hageavlingene du kan ha i hjemmet ditt og du ikke vil ha se dem forverres.

Hva er det typiske?

stort bilde av en tipula, en stor pest

Når vi snakker om typiske mener vi insekter som er et skadedyr av plener og gress, som representerer en av de sterkeste truslene jorda i de forskjellige hagene kan motta, sammen med den destruktive handlingen som muldvarp cricket kan ha.

Det er ikke et vepseformet insekt, men heller en flue, som av denne grunn også ofte kalles kålmygg på sine voksne eksemplarer.

Disse finnes vanligvis i gresset eller i hagen, legge eggene sine i bakken etter å ha generert parringen. Det er fra eggene som larvene kommer som vil skade jorda spesielt.

Når man tar i betraktning at denne typen mygg har dimensjoner som er veldig like de som vanlige mygg, disse kan forveksles med de andre, men i de spesielle tilfellene for de typiske har de ikke en svir, derfor er de fullstendig ufarlige for mennesker, og til og med har en fremtredende størrelse.

Sannheten er, i det spesielle tilfellet for de typiske kvinnene i voksenperiodenDisse vil ikke representere store problemer for avlingene, siden det de vil gjøre er å mate på nektar eller finne seg på å jakte på andre typer insekter å bytte på.

Problemet for avlingene våre vises når eggene klekker og larvene tar over hele rotsonen av avlinger og gress, forårsaker virkelig skade på plantasjene fra basen. Dette representerer en trussel mot alle typer frukthager og hager, og det er derfor de typiske plantene blir en fiende som skal elimineres.

Kjennetegn

For å ta hensyn til den spesielle morfologien til en typisk, kan vi bli vant til ideen om at det er en mygg og dette representerer en veldig spesiell likhet. Hodet har også uttrekkbare egenskaper, og viser noen utvidelser i sin siste del.

Typulas blir vanligvis sett i forskjellige hager som en mygg som viser enda større størrelse enn konvensjonelle, siden de kan være omtrent tre centimeter lange når det gjelder de største prøvene og lange, tynne ben.

tipula, et plen skadedyr

Disse bena er veldig utviklede, i motsetning til kroppen og det er derfor de har også en tendens til å vise noe skjørhet, å kunne løsne seg fra kroppen din med minimal innsats.

Blant de utseendeegenskapene som mest kjennetegner denne typen insekter er fire striper som går langs brystkassen, som danner i sin totale sammensetning, forskjellige nyanser som er mellom brun og mørk gul.

Larvene deres

Når det gjelder larver, som er de som virkelig betyr et problem og de oppfører seg som et ødeleggende skadedyr av avlinger, de har ikke ben og viser en tonalitet som er nær grå, viser seg som andre typer larver, en kropp som i form ligner en sylinder, som har en uttrekkbar måte å bevege seg på.

Larvene når de er i voksenperioden presenterer et slags belegg som gjør dem nesten uforgjengelige og som har blitt kalt på mange måter, tar hensyn til hardheten, men kanskje er navnet «Leather Jacket» den som gir mest resonans i biologiens verden.

Når de er på sitt mest uttalte utviklingsstadium, før de går gjennom den typiske konverteringsprosessen, disse larvene kan vokse til den utrolige størrelsen på 5 centimeters i sine største eksemplarer, som er en gjennomsnittlig størrelse mellom 3 og 4 centimeter.

Vi finner mange larver i en beite eller en frukthage, men de som senere vil danne typiske har den spesielle egenskapen at når bli berørt vil ikke rulle, som de vanligvis gjør, for eksempel sorte smultringlarver og mange andre. Før de blir en kirsebær, kan de være omtrent 4 centimeter tykke.

Utseendet til typiske planter i hagene Det vil avhenge av værforholdene og når disse prøvene ble generert. Hvis disse ble generert i løpet av høsteposene, vil kopiene vises i løpet av september og oktober, mens de som ble generert i løpet av disse høstmånedene, vil vises i mars og april.

Det første som vil sees når en hage har en befolkning av disse, det er en stor sky med en sterk invasjon, at vi i begynnelsen kan tenke at de er enkle mygg. Disse typiske vil bli demonstrert ved å stryke områdene de dagene temperaturene er tilstrekkelige og Det er nødvendig varme for dem å gjennomføre turene sine.

mygg kalt tipula

Men når det er for mye vind eller lave temperaturer, disse de vil være skjermet for elementene bare ved å holde seg på bakken, kan det være at de reiser seg i visse situasjoner, i møte med visse stimuli.

Den eneste gangen denne typen insekter kan utføre en liten migrasjon, er det under dager med mild temperatur og total mangel på vind. I disse dager, kvinner vil overgå menn i flyavstand, som vil sikte på å finne mer fruktbare områder og grønne enger, som nettopp er områdene der de vil deponere larvene som blir en faktor for ulempe.

Den totale livssyklusen til en voksen prøve av typula gjør det ikke vil overstige femten dager i livet, som vanligvis er gjennomsnittet, siden mange av disse kan leve mellom 8 og 12 dager omtrent, mens andre eksemplarer vil være rundt 15 til 18 dager i hagene våre.

I reproduksjonen er kvinnen ansvarlig for å skyte egg som et skudd av pellets, og dette skjer vanligvis når de har landet et sted eller til og med midt på flyet, som et bombardement av egg, som luft-raketter.

Som vanlig, de typiske plantene vil i gjennomsnitt frigjøre 400 egg, å være i stand til å nå opp til 1000 enheter i noen ekstreme tilfeller, mens vi i mer minimale tilfeller vil ha et gulv på 150 egg for hver typisk.

Behandling

Det er forskjellige behandlinger for å avslutte det typiske, så vær oppmerksom.

  • Den første tingen å gjøre det utføre er en spesifikk behandling som starter i september måned, og gjenta deretter hver måned til februar.
  • Det som fungerer best på dette skadedyret, er insektmidler som er spesialisert på denne typen insekter. Det sier seg selv at insektmidlene vi har hjemme, for fluer og mygg, er ubrukelige.
  • Det er også viktig å sjekke plenen for larverPå denne måten vil vi forhindre at plenen vår blir angrepet.

Selv om de typiske kan bli presentert som ufarlige, larvene deres kan angripe hele hagen din, så du må være oppmerksom på å bli kvitt dem på riktig måte til rett tid.