Skip to content

Tomat alternaria, hva er det og hvordan kontrolleres det?

21 de juli de 2021

Det er vanligvis normalt for tomatdyrking bli påvirket av mange sykdommer, skadedyr og virus; blant disse er ascomycete sopp kjent som «alternaria«, Som består av en nedbrytning som påvirker utseendet til planten.

I dette innlegget vil vi snakke om hva hva er tomat alternaria, symptomene den produserer og behandlingen, i tillegg til noen andre aspekter ved denne soppen.

skadedyr og sykdommer i tomatHva betyr tomat alternaria?

Alternaria er en sopp som angriper forskjellige arter, en polyfag sopp, som har evne til å overleve i 12 måneder I restene av de tomatplantene som er syke, presser den også plantens inokulum.

Denne soppen vanligvis invadere tomaten gjennom vekstsprekker, skader som oppstår på grunn av solslag, insektstikk og forskjellige slag. Imidlertid er det også mulig at det gjøres direkte gjennom den intakte epidermis av blader, stilker og frukt, så det er nødvendig å handle raskt, siden en gang alternaria er installert i frukthagen, begynner det å visne alt.

Hva er symptomene på tomat alternaria?

Generelt vises bryteren på de nedre bladene og gradvis den sprer seg til resten av planten, til de helt påvirker bladene, stilken og til og med fruktene.

Både på stammen og petiole, mørke sår genereres med langstrakte former og konsentriske ringer. I tomaten er det flere brune flekker som i noen tilfeller har en gul glorie som kan føre til at tinnene tørker ut.

De variantene som er av sen modning, har en tendens til å ha større motstand mot denne soppen. Imidlertid fra øyeblikket invasjonen av alternariaInntil symptomene dukker opp, kan det ta omtrent 8-10 dager, forutsatt at du er i optimale forhold.

Hva er de optimale forholdene for at alternaria skal oppstå?

De forhold som fordeler forplantningen av alternaria, normalt er de spredningen av soppen gjennom vinden, insekter, vann, landbruksmaskiner, etc. Imidlertid spirer spirene og de forurenser bladene når de er fuktige, er dette fordi soppen vanligvis er mer aktiv når den står overfor varme eller moderate temperaturer, så vel som å være i et fuktig miljø; dette er grunnen til at risikoen øker betydelig i regntiden.

Det skal også bemerkes at angrepet vanligvis er verre når plantene blir stresset på grunn av frukting på grunn av mangel på nitrogen eller under angrep av nematoder.

Hvordan bekjempe tomat alternaria?

Alternaria alternata bladskade

Da alternaria klarer å invadere avlingen, det er ikke lett å kontrollere det; derfor er det nødvendig inspiser avlingen minst to ganger i uken på jakt etter planter som presenterer symptomene forårsaket av denne sykdommen, før du begynner å bruke en hvilken som helst type soppdrepende middel.

Hvordan skal applikasjonen av behandlingen gjennomføres?

Det første trinnet til behandling av tomat alternaria, består av påføring av 15 liter av det tidligere nevnte soppdreperen (Daconil 50 SC) gjennom en sulfaterende ryggsekk som tillater sprøyting av produktet.

Deretter ble den Gjødsling av Alexin, for å beskytte og gjødsle jorden der planten er plassert, og for å gjøre det, må du blande en konvolutt gjødsel for hver 10-15 liter vann, og deretter hell det på bakken ved hjelp av en vannkanne.

Etter 3-4 dager er det nødvendig påfør Daconil 50 SC på nytt på de plantene som har blitt smittet av alternaria. Hvis planten etter en uke fortsatt er syk, en tredje og siste søknad må gis av produktet.

Hvilke planter påvirker alternaria?

Bortsett fra tomat, påvirker alternaria også aubergine, potet og andre nattskygge planter.