Skip to content

Tørket frukt

4 de juli de 2021

Hvis du noen gang har hatt et overskudd av frukt på et tre i hagen din, og du ikke vet hva du skal gjøre med den utmerkede frukten, tar vi løsningen: tørket frukt. Det er et sunt alternativ for alle de menneskene som ønsker å øke mengden næringsstoffer de spiser hver dag. Det er veldig enkelt å lage og kan være et perfekt måltid for en matbit. Husk at disse fruktene har sukker, men de er ikke skadelige for kroppen, det samme er det raffinerte bordsukkeret som normalt forbrukes.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg hvordan du lager dehydrert frukt og hva dens egenskaper er.

Hvordan lage tørket frukt hjemme

hjemmelaget dehydrert frukt

Selv om denne typen frukt kan kjøpes i en butikk, er det vanligvis ganske dyrt, og ekstra sukker tilsettes. Hvis vi har flere frukttrær i hagen, og vi ikke vet hva vi skal gjøre med overskuddet av fruktene, er det best å konvertere dem til dehydrert frukt. Og dermed, Ikke bare vil vi spise sunnere, men vi vet også hva vi spiser og hvor det kommer fra. For å kunne lage dehydrert frukt trenger du bare noen få frukter og en for ikke å få dem til å gi vannet.

La oss se hva som er de viktigste trinnene for å lage dehydrert frukt:

Velg frukten

Det første av alt er å velge frukten vi vil tørke ut. Vi kan velge mellom mange alternativer. De vanligste som brukes til dette er epler, bananer, jordbær, plommer og fersken. Du kan også prøve noen mer eksotiske som ananas, pære, mango, fiken, kiwi og noen sitrusskall. Det er et viktig aspekt å ta hensyn til, og det er å se på fruktens gode tilstand. Det beste er en som ikke er veldig moden og ikke har blåmerker fra treets fall.

Klipp av

Hver av fruktene må vaskes veldig bra for å eliminere resten av jorden den har på toppen. Deretter må vi skjære frukten i skiver eller terninger. Hvis du skal dehydrere kirsebær, er det best å kutte den i to og fjerne kjernen. Dette også den er laget med epler og pærer. Det anbefales å kutte skivene ganske tykke. Det er viktig å sørge for at bitene du har kuttet er av samme størrelse, slik at de alle kan tørke samtidig, og vi har resultatet samtidig.

Tørr dehydrert frukt

dehydratorovn

La oss se hva som er de forskjellige typer tørking som kan gis til dehydrert frukt.

soltørket

Det er det mest økologiske, og du kan tørke fruktene uten energiforbruk. Ulempen er at det bare kan gjøres i klima med temperaturer over 40 grader. Som du kanskje forventer, kan dette bare gjøres i regioner med ørken eller tørt klima. Det er en prosess som tar mye mer tid, og i tillegg må klimaet være tørt. Hvis fuktigheten i miljøet er høy, vil dehydrering ikke oppnås. Det er andre mer passende alternativer for resten av klimaet, som vi vil se senere.

Hvis du har valgt å tørke i solen, kan du kutte fruktskivene på et brett og plassere dem direkte i solen. Det anbefales å snu frukten en gang om dagen slik at den tørker jevnt. Frukten må lagres i tildekkede brett for å unngå dugg om natten. Du kan også bruke en dehydrator for å plassere dem i solen og øke temperaturen takket være den. Med denne typen apparater Du kan lage dehydrert frukt uten at klimaet der vi bor har temperaturer på 40 grader.

Ovntørket

Det er en annen måte å lage tørket frukt på. Det er mindre økologisk, men det er tider når det ikke er noen annen mulighet på grunn av klimaet vårt. Vi må plassere ovnen på 60 grader og legge brettene med frukten. Ovnens dør skal være litt åpen for å la damp komme inn. Hver type frukt tar tid å tørke, og du må sjekke om den er klar. For å gjøre dette gjør vi følgende: Vi berører et stykke frukt, og hvis du sjekker at det er tørt, men ikke sprøtt og fleksibelt, er det helt klart.

En annen måte å identifisere om de er klare på er å ta et stykke frukt og skjære det. Hvis det fremdeles er spor av fuktighet, kan det hende at den må være i ovnen litt lenger. Med disse tipsene kan du nå lære å lage dehydrert frukt.

Eiendommer

tørket frukt

Vi skal nå analysere hva som er de viktigste egenskapene til dehydrert frukt. Som vi har nevnt før, er det et perfekt sunt alternativ for en matbit. La oss se hvilke egenskaper det er tilrådelig å introdusere i dietten:

  • Energiforsyning: med bare noen få grader tørket frukt introduserer vi ca 70kcal. Dette skyldes den høye konsentrasjonen av sukker. De mest energiske er druer og rosiner. De er sterkt anbefalte produkter for å kompensere for en del av dagen som forbrukes i våre daglige oppgaver. Det er spesielt godt egnet for barn, gravide, studenter og personer som driver med sport. Husk at det er et produkt å ta i rimelige mengder. Det er ikke nødvendig å endre energiverdiene radiata detaljer for å kunne inkludere disse fruktene. Som alltid er det tilrådelig å tilpasse behovene til varmeideer til øyeblikket vi befinner oss. Derfor er dehydrert frukt også et godt alternativ i vekttap dietter.
  • Stor mengde mikronæringsstoffer: denne typen frukt har en stor mengde mikronæringsstoffer der vi har kalium, kalsium, jern, magnesium, provitaminer A og E, vitaminer B1, B2, B3. Alle er mikronæringsstoffer som er mellom 3 og 5 ganger mer konsentrert i dehydrert frukt sammenlignet med fersk frukt.
  • De metter: Som vi har sagt før, for vekttap dietter er de et godt alternativ siden metthetsnivået er høyt.
  • De har en god avføringsmiddel.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du lager dehydrert frukt og hva dens egenskaper er.