Skip to content

Tulipania, tulipanbransjen

27 de juli de 2021

For noen hundre år siden ble tulipaner ble veldig populær i Nederland og dermed også Tulipomania, en periode der salg av tulipaner klatret til himmelen og tulipaner ble solgt til ublu priser. Dette skapte en stor økonomisk boble som ga vei til en finanskrise på grunn av økende spekulasjoner.

Det er nysgjerrig på at dette kapittelet av Hollands historie Det var knyttet til et anlegg, men hvis vi tror at det er et av de store tulipan-eksportlandene, begynner alt å gi mening.

opprinnelse

Selv om de er hjemmehørende i Sentral-Asia, kommer de fleste av verdens tulipaner fra Nederland, takket være botanikeren Carolus Clusius som i 1593 introduserte et utvalg tulipaner fra Konstantinopel til Holland for å plante i hagen sin. Naboene stjal noen pærer og begynte å plante dem, og så begynte tulipaner å vokse i Holland.

I dag vokse tulipaner Det har blitt en stor nasjonal industri og en kunst som overføres fra generasjon til generasjon, nesten av naturlig arv. Dette, til tross for at det er stadig færre produsentfamilier som har lyst og økonomi til å investere mye penger i anleggene.

Tulipaner

Rise and debacle of a flower

Den mest velstående tiden for tulipankultivering, og også den laveste, skjedde i løpet av 1600-tallet, og da alle begynte å advare om virksomheten rundt denne vakre blomsten. Mange begynte å dyrke pærene og startet dermed en viktig kjøps- og salgsoperasjon som ble til en katastrofe.

I begynnelsen, Tulipaner ble solgt til balanserte priser, men sterk etterspørsel fikk dem til å stige til ublu priser som en eiendom, et palass eller et hus. En gjennomsnittslønn på den tiden var 150 floriner og 6000 floriner ble betalt for en tulipan.

Men virksomheten kunne ikke fortsette slik, og etter at mange familier investerte pengene sine i tulipankultivering, feberen opphørte, og det var slik i 1637 tulipanene sluttet å ha det kravet. Familier mistet alt og ble ødelagt da landet led av konsekvensene av en slik økonomisk boble.

Jeg gir deg en interessant dokumentar som tar seg av akkurat dette emnet. Hvis du har en stund, kan du ta en titt på den, for den er veldig interessant.

Tulipaner