Skip to content

Betydningen av tulipanfarger

16 de juni de 2021

Hvis det er en blomst som jeg liker er tulipanen, som ikke liker røde tulipaner? Jeg husker at jeg ble overrasket over de enorme feltene med flerfargede tulipaner i Holland, selv om jeg også liker de tulipanene som alene bor i en vase.

De tulipaner de er utsøkte planter, men også vanskelige å dyrke. Kunsten å dyrke tulipaner har blitt en oppgave redusert til bare noen få eksperter, og det er derfor man til og med frykter at tradisjonen vil gå tapt i noen deler av verden, der arvingene til de tradisjonelle familiene som er dedikert til deres dyrking, velger andre yrker .

En blomst, mange farger

Tulipaner hadde sin storhetstid for flere hundre år siden, da Tulipomania og tulipaner ble solgt til latterlige priser, men selv i dag er de veldig spesielle blomster, en alltid hyggelig gave til de som liker blomster. Selv om tiden da tulipaner var et symbol på velstand for lengst er borte, er den fortsatt en blomst som er høyt verdsatt for sin skjønnhet og farge.

Det er tulipaner i forskjellige farger, og hver av dem har en spesiell betydning, så hvis du planlegger å gi tulipaner, husk å vite hva hver fargetone refererer til.

Hvite tulipaner

Som med roser, hvite tulipaner er forbundet med renhet og fred. Det er også fargen på vennlighet og kjærlighet, så en bukett med hvite tulipaner kan være perfekt for en brud. Hvis du vil beklage eller leter etter et symbol på fred, kjøp hvite tulipaner.

Det er fremfor alt to varianter som du kan overraske den kjære med: Darwin-sorten og Papagayo-sorten. Begge er billige, har en pris på ca € 3 per pose med tre pærer. Den beste tiden å skaffe dem er tidlig på høsten, det er når de må plantes for å blomstre om våren.

Røde tulipaner

Røde tulipaner

Hvis vi fortsetter å analysere betydningen av tulipanfarger, finner vi at det finnes varianter av en intens rød. Disse er veldig utvalgte fordi de er lyse og prangende, og i tillegg er de forbundet med lidenskap. Det er den perfekte buketten for begynnelsen av et forhold fordi disse tulipanene også symboliserer kjærlighet og ild, så de samler alt som er nødvendig for å uttrykke engasjementet til et par, men med den fordelen at de også er synonyme med evig kjærlighet.

Darwin-sorten er den klart mest kjente og derfor den mest populære. Med en pris på 1 euro per pære er det enkelt og billig å få røde tulipaner 😉.

Gule tulipaner

Gule tulipaner

Gule tulipaner

En varm farge som gul gjør tulipaner oppriktig og gjennomsiktig, vennlig og ideelt å gi til menneskene vi elsker. Gule tulipaner uttrykker glede og lykke mens de er forbundet med vennskap. De er veldig allsidige tulipaner fordi de kan gis til både en trofast venn og en kjærlighet når det som søkes er å generere tillit og uttrykke omsorg. Assosiert med sol og liv, uttrykker gul også godt humør, og det er derfor det er en veldig valgt blomst når det gjelder å gi oppmuntring til en elsket. Så nå vet du, ikke nøl med å gi denne blomsten til den du elsker mest.

Det finnes flere varianter av gule tulipaner: Darwin, tidlig, sent, dobbelt … Det er til og med noen som har rød-oransje striper som gjør disse blomstene til de mest fantastiske. Alle sammen De har en pris som varierer mellom 4 og 8 euro for en pakke med 10 pærer.

Svarte tulipaner

Svart tulipan

Svart har alltid vært assosiert med død, negativisme, sorg, depresjon … kort sagt, med alt ille som kan skje med et menneske. Imidlertid er det også fargen på mystikk og uendelig. En tulipan med svarte kronblader kan brukes til å tiltrekke seg andres oppmerksomhet.

Den mest anbefalte sorten er Darwin. Tre enheter er priset til 1,65 euro. Hvis du kjøper dem om høsten, vil du kunne tenke på skjønnheten til disse fantastiske blomstene mot begynnelsen / midten av våren.

Blå tulipaner

Blå tulipan

Selv om de er blomster som ikke finnes i naturen, men som er skapt av mennesker, kunne vi ikke la dem være ekskludert fra denne artikkelen. Blå tulipaner er forbundet med fred og ro. Når vi gir dem til noen, gir vi dem en best mulig gave, siden de også ser bra ut på ethvert arrangement.

For å få dem, Du må bare kjøpe hvite tulipaner, klippe blomstene deres, legge dem i et glass vann og legge til blå fargestoffer. På veldig kort tid vil du se at kronbladene har en vakker blålig farge.

Og med dette er vi ferdige. Hvis du tør å kjøpe pærer og vil vite hvordan du skal plante dem, kan du ta en titt på videoen vår: