Skip to content

Type bonsai for nybegynnere

24 de juli de 2021

Å mestre bonsai-teknikken er en jobb full av prestasjoner, men også med feil. Når en person bestemmer seg for å kjøpe et lite tre som dyrkes i en brett, må de vite at det alltid kan oppstå problemer, enten de har tidligere erfaring eller ikke.

For å unngå dem er det viktig velg de artene som er resistente og som kan leve godt i vårt område Fordi det vil være den mest passende typen bonsai for nybegynnere og den som helt sikkert vil få oss til å vite mer om denne verdenen. Og dette er bare noen få eksempler.

Acer rubrum bonsai (rød lønn)

Acer rubrum bonsai

Hvis du er i et område der det er veldig varmt om sommeren (maksimumstemperatur på 38 ºC) og du vil ha en lønnbonsai, anbefaler jeg Acer rubrum, som er et løvtrær hjemmehørende i det østlige Nord-Amerika som blir rødt i løpet av høstsesongen. Det er ikke komplisert, men bør dyrkes utendørs i halvskygge eller unngå de sentrale timene på dagen slik at den «ikke brenner ut».

Vann av lønn må være hyppig, spesielt hvis du bruker akadama eller lignende underlag. Tåler kulde og frost ned til -8 ° C.

Olea europaea bonsai (oliventre)

Oliven bonsai

Oliventreet er et eviggrønt tre som vokser i Middelhavsområdet. Det er veldig motstandsdyktig mot tørke, og med den kan du lære mye når den tilpasser seg flere forskjellige stiler: skog, formell oppreist, forblåst. Han liker solen og et land som drenerer godt, som den nevnte akadamaen; selv om du kan bruke universelt voksende medium blandet med 30% perlit.

Det ideelle temperaturområdet er mellom -7 ° C minimum og 40 ° C maksimum.

Ficus benjamina bonsai

Ficus benjamina bonsai

De Ficus benjamina og faktisk alle Ficus er veldig brukte planter for bonsai. De F. benjamina Det anbefales spesielt for nybegynnere, da det har de minste bladene og det er lettere å jobbe. Den må plasseres i en solrik utstilling, selv om den også kan være i halvskygge hvis den får mer lys enn skygge.

Den eneste «negative» tingen er at den ikke motstår tørke, men heller ikke vannlogging, så du må vanne tre eller fire ganger i uken om sommeren og annenhver eller tredje dag resten av året. Støtter fra -6 ° C til 38 ° C.

Ulmus bonsai (alm)

Elm Bonsai

Alm, som Zelkova, er et veldig motstandsdyktig løvtre: tåler tørke, helbreder beskjæring av sår godt og vokser ganske raskt. Å ha de små bladene gjør det også veldig, veldig enkelt å jobbe med. Du må bare plassere den i et område der den er utsatt for direkte sol, et underlag som drenerer godt og gir det tre eller fire ukentlige vanninger om sommeren og to eller tre resten av året.

Tåler kulde og frost ned til -17 ° Cog høye temperaturer på opptil 38 ºC.

Hva synes du om denne bonsai?