Skip to content

Typer av transplantat i en bonsai

26 de juli de 2021

Transplantater er grener fra planter som tilhører samme botaniske familie som den som skal podes. Det er en utmerket måte å få forskjellige frukter fra et enkelt tre, eller i tilfelle for hånden, det vil hjelpe oss å fremme vårt arbeid.

Men siden de ikke er like, la oss se hva typer transplantat i en Bonsai det er.

Azalea bonsai

Vi kan skille mellom tre typer transplantater: knopp, lateral og krone. Avhengig av hvilken vi vil gjøre, må vi fortsette på en eller annen måte.

Hvordan utføre knoppgrafting?

Også kalt kile, består i å kutte eggeplommen som vi ikke liker, lage et kutt dypt nok slik at saften er synlig og plassere en annen på sin plass bundet med raffiatau.

Det anbefales på det sterkeste å gjøre det mot sen vinterDermed vil vi med vårens ankomst ha en mye bedre sjanse for å lykkes.

Hvordan utføre lateralt transplantat?

Sidetransplantatet utføres lage et hakk omtrent 5 cm dypt i den nedre delen av stammen til treet vårt, kutte en gren i en skråkant og sette den inn i stammen. Etter noen måneder vil transplantatet være godt festet, så hvis designarbeid må gjøres, kan det utføres uten problemer.

Denne typen transplantat det vil bli gjort om sommeren, i eviggrønne trær.

Hvordan utføre krontransplantatet?

Krontransplantasjon består i å sette inn en stilk under barken på treet. For å gjøre dette må en del av barken fjernes fra grenen ved å lage et skrått kutt, og deretter en spalte i planten som vi ønsker å pode. Dette den må være ca 5 cm dyp slik at transplantatet kommer i god kontakt med rotstammen, det vil si av bonsai.

Vi fortsetter å lage kronetransplantater i vår, når treet allerede har gjenopptatt veksten.

Acer buergerianum bonsai

Ved å pode en bonsai kan vi fremme arbeidet vårt mye, så … hvorfor ikke komme på jobb? 🙂