Skip to content

Typer bonsai for nybegynnere

27 de juli de 2021

Utvilsomt er disse små trærne mildt sagt veldig nysgjerrige. De tiltrekker seg mye oppmerksomhet siden de minner oss om naturlandskap. Og hvem vil ikke nyte et hjørne av skogen hjemme? Å mestre bonsai-teknikken tar imidlertid tid, da en av dyder som må ha hvis vi ønsker å komme inn i denne verden er tålmodighet. Det er nødvendig å identifisere og respektere treets sykluser for å vite når det er på tide å utføre de forskjellige jobbene.

Heldigvis finnes det arter som vil gjøre det mye lettere for oss. La oss se hvilke som er den beste bonsai for nybegynnere.

Valg av den beste bonsai for nybegynnere

Det å ta vare på en bonsai trenger ikke å være komplisert, men hvis vi velger svært krevende arter, vil det utvilsomt være, siden vi må være veldig oppmerksomme på planten, hvordan klimaet påvirker den, og ta tiltak slik at den har det bra. Det er derfor det anbefales, spesielt hvis du ikke har mye erfaring, å starte med trær som er motstandsdyktige, som disse som vi har bestilt fra minst til største vanskeligheter:

Innfødte plantearter

Planteartene, og spesielt trær og busker som er typiske for området der du bor, er ideelle for nybegynnere. Siden de er vant til værforholdene, trenger du ikke å bekymre deg for om de er varme eller kalde.

Faktisk er det eneste du må tenke på, hvor du skal sette dem, og selvfølgelig om å vanne, gjødsle og beskjære dem når det er nødvendig.

Noen eksempler på bonsai av innfødte planter i Spania fra Middelhavet vil være disse:

Ficus

De av sjangeren Ficus de er en av de mest anbefalte. De vokser raskt, men det er lett å kontrollere. I tillegg tåler de beskjæring veldig bra, og de helbreder sår med nesten ingen spor (over tid, selvfølgelig).

Den eneste ulempen er at de fleste er av tropisk og / eller subtropisk opprinnelse, og foretrekker derfor milde klimaer å leve, uten frost. Av samme grunn skal transplanteres nesten på begynnelsen av sommeren, spesielt hvis værforholdene ikke er veldig gunstige for deg.

Elms

Hva skal jeg si om almene? Både de fra Ulmus-slekten og Zelkova ser ut til å være laget for de menneskene som tar sine første skritt i denne verden. De vokser raskt, de er ikke krevende i det hele tatt, så lenge de er riktig abonnert. Forresten, Visste du at hvis du dyrker dem i en sil i en eller to sesonger, vil du få dem til å tykke kofferten på en utrolig måte? Ja, ja, ta testen så får du se. Du må bare huske på at du må bruke et veldig porøst underlag slik at røttene er veldig godt oksygenerte og kan absorbere gjødsel som skal brukes til vekst.

I motsetning til Ficus, almetrær trenger litt kulde (med temperaturer under 0 grader) for å kunne utvikle seg uten problemer.

Velg den du liker best:

Maples

Maple trær er løvtrær som har jobbet som bonsai siden opphavet til denne kunsten. De tåler beskjæring veldig bra, og siden det er mange som har et lite blad og en vakker koffert, er det lett å gi dem en passende stil.

Men i motsetning til Ficus for eksempel, de de trenger å bo i et område der klimaet er temperert, og der det er frost om vinteren. I tillegg, som underlag, må 70% akadama blandes med 30% kiryuzuna, selv om det er å foretrekke å erstatte kiryuzuna med kanuma.

Her har du et valg:

Frukttrær

Epletrær, appelsintrær, sitrontrær, kumquat,… alle kan være dyrebare bonsai hvis de blir jobbet riktig. Du må bare huske på at de trenger sol, og at noen som epletreet trenger frost i området for å kunne hvile. Sitrusfrukter er vanligvis følsomme for kulde, men tåler temperaturer så lave som -4 ºC.

Som underlag Akadama kan brukes alene, eller til og med blandes i like deler med torv eller universalunderlag. Selvfølgelig må vi prøve å unngå drastisk beskjæring: det er bedre å trimme grenene litt hver gang enn å fjerne flere på ett år.

Dette er de vi anbefaler:

Du preboniserer

En prebonsai Det er et tre som allerede har begynt å fungere som bonsai, det vil si at det allerede har en nesten definert stil og design, men det må fremdeles fete kofferten litt mer, og kanskje bestille noen grener på nytt. Etter min mening er de ideelle for å komme inn i denne verdenen, for med dem har du muligheten til å lage en bonsai.

Det er ikke det samme som å lage en fra frø, men på sett og vis er den enda bedre enn dette fordi du har allerede et vokst tre som har begynt å danne seg. Og det mest interessante er at de er laget av nesten alle slags alm, oliven, granateple, furu …

Hvilken liker du mest?

Vår TOPP 1

Det er. En kinesisk alm. Ja, vi vet allerede at det er veldig vanlig, men det er et terrengtrær. Veldig motstandsdyktig. Du kan legge den både i full sol og i halvskygge, og som en substrattorv blandet med litt perlitt.

Den støtter litt tørke; Dette betyr at hvis du en dag glemte å vanne den, ikke bekymre deg fordi den holder. Men vær forsiktig: tenk at skuffen der den dyrkes er liten, og at den derfor har lite land. Spesielt om sommeren må du sørge for at den ikke tørker ut for mye, vanner den flere ganger i uken.

Men ellers, legg den utenfor, der den utsettes for frost, og du vil helt sikkert glede deg over den.

Bonsai kjøpsguide

Hvis du er i tvil om hvilken du skal velge, er det på tide at vi gir deg noen tips, slik at du har større sjanse for å få den du vil ha:

Innendørs eller utendørs bonsai?

Dette spørsmålet er misvisende, siden det er ingen innendørs bonsai. Det som skjer, er at det er visse arter som ikke tåler frost, så de må beskyttes i et drivhus eller innendørs. En av henne er Serissa Phoetida, som er et veldig vakkert tre, men ganske vanskelig å ta vare på i tempererte områder, nettopp på grunn av frost som oppstår om vinteren.

Hvis du nettopp startet i denne verden, Det anbefales sterkt at du velger resistente arter, som de vi har vist deg ovenfor, fordi innendørs bonsai, selv om det er tropisk, vanligvis ikke lever i mange år innendørs. På den annen side er de vi anbefaler utendørs, i stand til å tåle lave temperaturer uten problemer.

Pris?

I dag er prisen på bonsai ganske rimelig (unntatt de som har jobbet i flere år eller tiår, som kan være verdt hundrevis eller til og med tusenvis av euro). Men hvis du fortsatt ikke vil bruke mye penger, har du alltid muligheten til å kjøpe en prebonsai, eller et tre og arbeid det som du vil.

Bonsai pleie og vedlikehold

Når du har bonsai hjemme, og uansett hvor mye du vil beskjære eller binde, er alt du trenger å gjøre dette:

  • Finn ham et sted hvor han alltid kan være, siden det ikke er bra å flytte den rundt. Hvis du er i tvil, legg den i halvskygge, men du bør vite at alm, frukttrær, ficus og bartrær foretrekker sol, selv om det ikke ville være bra å utsette dem for stjernekongen uten å først venne dem til slik de ville brenne.
  • Vær oppmerksom på den, og vann den når det er nødvendig. Over tid vil du bli vant til det, til syklusene. Benytt anledningen til å legge merke til bevegelsen til bagasjerommet og dets grener, i utformingen de har. Du kan se at det er noen som vokser for mye, eller som de ikke burde være, men foreløpig kan du ikke.

I løpet av de første dagene vil du sannsynligvis se at noen blader faller av. Dette er helt normalt, ettersom stedet jeg var på har endret seg. Når ukene går, vil nye spire.

Når jeg har vært sammen med deg i en måned, og når det er vår eller sommer, Du kan begynne å betale den med en bestemt gjødsel for bonsai, som for eksempel denne du kan finne. Følg instruksjonene som du finner på pakken, og denne uken får du det til å være sunn.

Ikke nøl med å beskjære (på slutten av vinteren) og / eller wire (om våren) bonsai fra neste år., men bare hvis det virkelig er nødvendig. Bruk riktige, rene og desinfiserte verktøy. Du finner ledning og beskjæringssaks i.

Transplantasjonen vil bli gjort før nye blader spirer, mot begynnelsen av våren. Hvis du ser at røttene kommer ut av hullene i brettet, eller hvis underlaget er veldig slitt og / eller det er vanskelig for det å absorbere og tømme vannet, må du fornye det. Gjør det forsiktig, uten å manipulere røttene for mye.

Og til slutt … les. Det handler ikke bare om å lære å ta vare på en bonsai med øvelse, men også det anbefales på det sterkeste å lese bøker om bonsai, eller i det minste delta i internettfora hvor du kan konsultere alle tvilene som oppstår. I tillegg oppfordrer vi deg til at hvis du virkelig liker denne verden, blir du oppfordret til å være medlem av en bonsai-klubb eller forening i provinsen din. På denne måten kan du benytte anledningen til å få venner, samt å perfeksjonere din bonsaistteknikk.

Hvor kan jeg kjøpe bonsai?

Bonsai er prydplanter

Du kan få bonsai på et av disse nettstedene:

Amazon

I Amazon finner du et stort utvalg av bonsai, av forskjellige arter og til svært rimelige priser. Det som er bra med å kjøpe her er at du kan lese meningene til andre kjøpere, så det er lett å vite om folk generelt er fornøyde med produktene eller ikke. Takket være denne informasjonen trenger du bare velge den du liker best. Etter å ha betalt for det, vil du motta det hjemme om noen dager.

Carrefour

De selger også vanligvis bonsai på Carrefour. Prisene deres er veldig billige, men du må se nøye på at de er veldig sunne. Noen ganger er det ikke lett å finne en som har det veldig bra (og ikke bare i utseende). Derfor, hvis du skal kjøpe den her, ta noen minutter å observere hva som er, og når du velger en, sjekk at den ikke har skadedyr. Hvis stokken har ledemerker, bør du vite at disse ikke vil forsvinne.

Leroy merlin

På Leroy Merlin er det noen ganger mulig å finne bonsai. Hvis du må kjøpe noe, kan du absolutt benytte anledningen til å se hva de har. Men vi forteller deg det samme som før: ikke ha det travelt med å kjøpe en. Se at han har det bra, uten insekter eller symptomer på sykdom, siden vi alle vet at billig kan være dyrt.

Håper du fant din favoritt bonsai.