Skip to content

Typer gjødsel for bonsai

25 de juli de 2021

De bonsai De er veldig delikate planter, like vakre som de er spesielle, og det er derfor de trenger mye omsorg for å overleve. Å lære bonsai-kunsten krever tid og kunnskap, ettersom forskjellige problemer må kalibreres for å bevare balansen i planten, spesielt med tanke på at det er et tre som vokser i et veldig begrenset rom, og det er av denne grunn det å tilby ham hva han mangler på grunn av egenskapene til stedet der han bor.

Sett mer syntetisk: et begrenset underlag krever mye omsorg som du må være oppmerksom på. En av de viktigste refererer til abonnenten siden balansen i bonsai næringsstoffer det er nøkkelen til god vekst av planten.

Kjemisk gjødsel

Bonsai gjødsel

Ved en annen anledning snakket vi litt om bonsai-abonnent, vi lister opp de beste årstidene å gjødsle – vår og høst – og vi analyserer årsakene til at det er nødvendig å gjødsle etter en presis protokoll for å kunne tilby treet den mengden næringsstoffer det trenger til enhver tid. Regelen er enkel: vanlig gjødsel i små doser. På denne måten får planten ikke for mye og kan syntetisere bidragene i god grad.

Nå har vi ikke snakket om abonnenttyper for abonnement, et veldig interessant avsnitt som lar deg sammenligne kvaliteter og vanskeligheter for hver type gjødsel. De kjemiske abonnenter er en av de hyppige alternativene, en av mest populære gjødsel for bonsai. Dette er gjødsel som kommer i forskjellige formater, de er vanligvis flytende og kan være langsom eller rask.

Førstnevnte er perfekte for å svare på behovene til bonsai, siden de ville oppfylle kravet om å gi regelmessighet, men i små doser. Det er mange alternativer siden formuleringene varierer, og det samme er elementene som er tilstede eller preparatene og bruksmåtene. Det er mange merker du kan velge mellom på grunn av de mange sammensetningene som tilbyr denne typen gjødsel. Hvis du ikke vet hvilken du skal velge, kan du spørre barnehagen din, og de vil anbefale et alternativ for bonsai-arten du dyrker.

Organisk gjødsel

Bonsai

Det andre alternativet du kan henvende deg til er Organisk gjødsel, ideelt hvis det du leter etter er pleie bonsai med naturlige produkter. Disse er laget med blandinger av naturlige produkter som beinmel, raps, soya, fisk eller blod. Deretter skjer en gjæring som er nødvendig slik at plantene kan assimilere produktet. De organisk gjødsel er langsom frigjøring og det er vanlig at de kommer i granulat.

Utover den valgte gjødsel, kan du også forsterke bonsaiens helse ved å bruke et vitaminkompleks til tider når du ikke gjødsler treet. På denne måten vil du styrke bonsai-reservene slik at den vokser på en sunn måte og er motstandsdyktig mot angrep fra skadedyr og sykdommer.