Skip to content

Typer jordgjødsel

21 de juli de 2021

Hvis vi ønsker å ha en hage som er i samsvar med de tre B, det vil si som er bra, vakker og billig, er en av de viktigste tingene vi må gjøre Ta vare på jorden. Midt i naturen vil det gjødsle kontinuerlig når det organiske materialet brytes ned, men i vårt land skjer dette, men i mye mindre skala, så liten at hvis vi forlot det, ville vi ende opp med å ha en mye dårligere jord enn vi kunne komme til. å ha.

Måten å unngå dette på er faktisk å dumpe organisk materiale fra tid til annen. Så hvis du ikke vet hvilke typer jordkompost som finnes, ikke bekymre deg. Du vet snart. 😉

Diatoméjord

Diatoméjord

Diatoméjord er fantastisk. Det tillater oss å ha skadedyrfrie planter mens vi er godt matet. Hva mer, nøytraliserer giftige elementer og overflødig surhet i jorden, holde næringsstoffene tilgjengelige slik at røttene kan absorbere dem, og sist men ikke minst, Det gir dem muligheten til å lagre og distribuere karbohydrater gjennom bedre fotosyntese.

Påføringsmåten er å påføre direkte på vått underlag, minst en eller to ganger i måneden. Det er ikke giftig for miljøet eller for mennesker, men det er giftig for parasitter, derfor brukes det også som en antiparasitt.

Plantelevende dyregjødsel

Hestegjødsel

Herbivore avfall er en av de beste gjødselene jorden får. Den mest populære er hestegjødsel og kugjødsel, men hvis vi kan kjøpe gjødsel fra andre planteetere, vil hagen vår sikkert se mye vakrere ut.

Det eneste er det hvis vi får det friskt, anbefales det å la det tørke i solen i minst en uke. Hvis du trenger mer informasjon, klikk her.

Kaffegrut

Kaffegrut

Hvor mange ganger har vi kastet restene av kaffen i søpla? Mange, ikke sant? Vel, nå trenger vi ikke. Faktisk ville det mest ideelle være å kaste dem til jorden. Å være rik på nitrogen, fosfor og kalium, vil de være svært nyttige for planter å vokse og se vakre ut.

Så du vet, hold restene i en båt og kast dem i hagen din 😉.

Egg eller bananskall

Eggeskall

Det samme skjer med egg- og bananskall som med kafferester. Vi tar feil når vi forkaster dem 🙂. Eggene er rike på kalsium, mens bananene inneholder mye kalium. Begge næringsstoffene er essensielle for at planter skal kunne utføre funksjonene sine riktig, og kunne utnytte energien slik at både vekst og dannelse av blomster og frukt kan gjøres godt.

Kompost

Kompost, en organisk kompost

Hvis du er en av dem som liker å lage ditt eget jordbruksland eller din egen kompost, eller hvis du planlegger å gjøre det, bør du vite at kompost er utmerket. Det er en kraftig gjødsel som gir alle næringsstoffene jorden trenger, noe som gjør den mye mer fruktbar og svampete.

Du kan blande den med jorden to eller tre ganger i måneden, og jeg anbefaler deg til og med å blande den i like deler med den du trekker ut fra plantehullene.

Kjenner du andre typer kompost for jorden?